Nye investorer i Make Influence: “Vi har investeret i demokratisering af marketing og i mennesker”
Hjem Nyheder Nyeste investorer i Make Influence: “Vi har investeret i demokratisering af marketing og i mennesker”

Nyeste investorer i Make Influence: “Vi har investeret i demokratisering af marketing og i mennesker”

Af Redaktionen

Eske Gunge, grundlægger af Actimo, og Morten Nielsen, direktør for RM Invest, er de to nyeste investorer i Make Influence.

De ser begge et stort potentiale i fremtiden for influencer marketing og håber på, at de med deres investering og erfaring kan gøre Make Influence klar til en forestående international skalering

Make Influence har en klar mission: De vil være de førende inden for data-drevet influencer marketing – og nu er de kommet et skridt tættere på. Efter en pre-seed investeringsrunde står de nu klar med et nyt hold investorer i ryggen, der tror på, at netop deres løsning skal ændre måden, hvorpå influencer marketing fungerer i dag. Bag millioninvesteringerne står blandt andre Eske Gunge, som i 2012 grundlagde softwarevirksomheden Actimo, der sidste år blev solgt til Kahoot for svimlende 200 millioner kroner, samt Morten Nielsen, direktør for RM Invest og grundlægger af teknologiselskabet Aquatec Solutions. Sammen håber de, at de med deres investeringer og store startup-erfaring kan gøre Make Influence klar til at indtage markeder uden for vores egen andedam.

En investering i demokratiet

Make Influence har med de nye investeringer ikke bare sikret sig økonomisk kapital men også værdifuld viden. Den vil de få fra blandt andre iværksætter og business angel, Eske Gunge, der – trods sin nye titel som investor – kommer med mere erfaring om startups end de fleste. For iværksætteren har det særligt været et ønske om at være en del af en industri, der sikrer en mere lige fordeling af taletid, der afgjorde investeringen, afslører han.

“Sociale medier har medført en udvikling i hele måden, marketing og kommunikation fungerer på. Det har demokratiseret processen,” mener han og uddyber:
“Traditionelt set var feltet domineret af store virksomheder, der havde mange penge. Havde du råd til at få din reklame i TV, så kunne du være med til at præge dagsordenen i samfundet. Hvis du ikke havde råd, kunne du glemme alt om det. Det har de sociale medier og hele influencer branchen været med til at ændre. Nu kan de små brands også få taletid uden at blive ruinerede.”

Nye investorer i Make Influence: “Vi har investeret i demokratisering af marketing og i mennesker”

Frederik Kiel Jespersen, CTO & Founder (tv.), Rasmus Bruus Larsen CEO & Founder (mf.) og Frederik Kondrup CFO (th.) glæder sig over de nye investorer i Make Influence

Det er dog den nygjorte investors oplevelse, at der stadig er meget, der skal ryddes op i en branche, der ofte er til debat:
“Når det så er sagt, så mangler processen at blive mere transparent, og der skal være bedre styr på, at influencerne får ordentlige kår og bliver informeret tilstrækkeligt om de produkter, de sælger for virksomhederne. Og så skal man som forbruger aldrig være i tvivl om, hvorvidt man bliver udsat for reklame. Det er noget af det, Make Influence arbejder for.”

“Holdet bag overbeviste mig”

Den anden investor, Morten Nielsen, har med sine 20-års erfaring fra blandt andet Aquatec Solutions, helt styr på de forskellige faser, man må gennemgå, når man skal opbygge en forretning – og vigtigst af alt styr på, hvordan man kommer bedst og helskindet igennem dem:
“Det er svært at være opstartsvirksomhed i dag. Alle opstartsvirksomheder skal igennem nogle faser med vækst, organisationskultur, gæld og en masse andre ting. Det har jeg meget erfaring med, som jeg håber, jeg kan give videre.”

Egentlig er sociale medier og influencer marketing ikke Morten Nielsens største styrke. Men det er han ikke så bekymret for, for han ved, at CEO Rasmus Larsen og holdet bag Make Influence har helt styr på, hvad der rykker på området. Og det var netop det gode indtryk af holdet, der fik Morten Nielsen overbevist.

“Jeg så, at Make Influence søgte kapital, og så kørte jeg hen og besøgte dem. Hele holdet gav mig bare et super godt indtryk – de havde den helt rigtige energi og det helt rigtige drive. Jeg plejer at sige, at jeg investerer i mennesker. Og selvom jeg har stor tillid til projektet, så var det Rasmus og holdet bag, der overbeviste mig,” indrømmer investoren.

Data-drevet, etisk influencermarketing skal gøres lækkert

Målet for begge investorer er klart: Make Influence skal være den foretrukne platform for både influencere og virksomheder. Nu består opgaven i at “gøre sig lækre over for andre investorer,” som Morten Nielsen forklarer det, så Make Influences mission om data-drevet, etisk influencer marketing ikke kun er forbeholdt det danske marked.

Det er noget, CEO i Make Influence, Rasmus Larsen, tilslutter sig:

“Vi er selvsagt enormt glade for, at Eske og Morten har investeret ikke bare i os men i vores mission om at hjælpe flere virksomheder med at tjene penge ved brug af influencer marketing og samtidig sikre, at influencerne bliver kompenseret rimeligt for deres arbejde. Det er ikke kun et behov i Danmark, så når vi nu står over for at skulle skalere til nye markeder, så har vi brug for flere gode folk ombord, der kan byde ind med enten midler eller kompetencer – og allerhelst begge dele ligesom vi har fået det denne gang.”

Make Influence kan nu se frem til næste investorrunde, hvor de håber på støtte fra en dansk eller udenlandsk venture capital fond, der skal tage dem et skridt tættere på, at blive den ledende influencer marketing-platform i Europa. Seed/A-runden forventes at blive afholdt inden for de kommende to år.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>