DHL Supply Chain lancerer ny softwareplatform med Blue Yonder på Microsoft Cloud for at kunne fremskynde implementeringen af lagerrobotteknologi, gennem standardisering.

DHL Supply Chain, den globale leder inden for kontraktlogistik og en del af Deutche Post DHL Group, har lige lanceret en ny ”plug & play” robotikplatform i samarbejde med Microsoft og den førende AI-drevne og digitale fulfillment leverandør Blue Yonder.

DHL Supply Chain lancerer ny softwareplatform med Blue Yonder på Microsoft Cloud for at kunne fremskynde implementeringen af lagerrobotteknologi, gennem standardisering. 1Robotikplatformen reducerer integrationstid og programmeringsindsatser for at kunne implementere nye automationsenheder i lagerfaciliteter, samtidig med at DHL-kunder får større fleksibilitet i forhold til valg af passende robotiksystemer, der skal passe til deres individuelle forretningsbehov. Løsningen bygger på Microsoft Azure loT og cloud platform services.

”Den globale implementering af robotter og robotsystemer er en integreret del af vores strategi for at kunne støtte vores medarbejdere og forbedre kundens drift,” siger Markus Voss, Global CIO og COO i DHL Supply Chain.

”Automation og samarbejdsrobotik hjælper os med at gøre operationelle processer mere fleksible, ergonomiske og attraktive for vores medarbejdere ved at erstatte monotone, gentagne og særligt anstrengende aktiviteter. Målet er ikke at erstatte medarbejdere over tid, men at kunne tildele dem mere attraktive og interessante opgaver.”

Voss tilføjer: ”Vi har mere end 2.000 operationelle sites på tværs af DHL Supply Chain, så vi ved, hvor komplekst, tidskrævende og dyrt det kan være at integrere nye robotter i eksisterende platforme og oprette forbindelse til vores kunders forskellige administrationssystemer. Det er netop her, den nye platform er så effektiv. Vores første implementering af den nye platform med 6 River Systems på et af vores Madrid-sites viser allerede en reduktion på 60% i integrationstiderne, men med efterfølgende implementeringer forventer vi yderligere forbedringer på op til 90%.”

Den første implementering på et DHL Supply Chain-operation i Madrid har allerede demonstreret, at den nye platform kan reducere kompleksitet og fremskynde integrationen af ​​robotsystemer i et eksisterende lageradministrationssystem. Samtidig giver platformen kunderne større fleksibilitet i forhold til valg og

integration af forskellige robotudbydere i ét samlet system. Robotikplatformen er drevet af Blue Yonders Luminate Platform med maskinlæring (ML)-drevne opgavehåndteringsfunktioner, der sikrer det højeste niveau af effektivitet inden for lagerdrift.

”Det er vigtigt at opbygge en modstandsdygtig og fleksibel forsyningskæde for at imødekomme et konstant skiftende kundebehov. Ved at digitalisere deres lagerløsninger forenkler DHL dramatisk integrationen af ​​komplekse IoT-systemer og åbner op for nye forretningsmuligheder for logistikbranchen. Resultatet vil være, større fremskridt inden for hastighed, global skala, reduktion af omkostninger og sikkerhed,” siger Sam George, Corporate Vice President Azure IoT hos Microsoft.

“Ved at bruge Blue Yonders Luminate Platform var DHL i stand til at tilbyde en løsning, der kan implementeres på tværs af alle deres distributionscenter-sites problemfrit gennem en cloud SaaS-applikation. I en tid med manglende arbejdskraft, særligt i højsæsonen, kan DHL-sites nu få en robotleverandør til hurtigt at øge sin ressourcekapacitet og støtte arbejdsstyrken,” sagde Girish Rishi, administrerende direktør, Blue Yonder. Og fortsætter: ”Dette projekt var et sandt samarbejde på tværs af alle interessenter.”

Med dette samarbejde kombinerer DHL Supply Chain, Microsoft og Blue Yonder deres styrker inden for kundecentrisk kontraktlogistik, sikker cloud computing i global skala og end-to-end integrering af forsyningskæden for at kunne forbedre lagerstyring og operationel kvalitet for en bred vifte af industrikunder.

Mens den nye softwareplatform kun er en del af DHL Supply Chains digitaliseringsstrategi for hele virksomheden – der inkluderer brugen af ​​DHLs fokusteknologier såsom robotter, smart operations gennem bærbare enheder og dataanalyse – spiller den en væsentlig rolle i at kunne facilitere og fremskynde udrulningen af nye teknologier i stor skala.