Cyberkriminelles nye yndlingsvirksomhed er DHL viser ny rapport fra Check Point
Hjem SIKKERHED Cyberkriminelles nye yndlingsvirksomhed er DHL viser ny rapport fra Check Point

Cyberkriminelles nye yndlingsvirksomhed er DHL viser ny rapport fra Check Point

Af Redaktionen

Når cyberkriminelle sender phishingmails til intetanende brugere, udgiver de sig oftere for at være transportvirksomheden DHL.

Det viser ny rapport fra Check Point Software Technologies, der opfordrer danske forbrugere til at være ekstra opmærksomme på mistænkelige mails fra DHL.

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort deres seneste Brand Phishing Report for tredje kvartal af 2022. Rapporten afdækker, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være, når de forsøger at stjæle personlige oplysninger eller bankinformationer fra forbrugere.

Den nye rapport viser, at de cyberkriminelle i hele 22 pct. af alle globale phishingangreb udgiver sig for at være DHL, hvilket dermed gør transportgiganten til den virksomhed, som cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være. På anden- og tredjepladsen over hackernes yndlingsbrands er Microsoft (16 pct.) og LinkedIn (11 pct.).

Check Point opfordrer derfor både forbrugere og virksomheder til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast synes at komme fra DHL.

“Phishing topper stadig listen over de mest anvendte metoder, når det kommer til social engineering-angreb, hvor de cyberkriminelle forsøger at manipulere brugerne. I forrige kvartal var LinkedIn den virksomhed, som flest hackere udgav sig for at være. I dette kvartal er det så DHL. Det viser, at cyberkriminelle ofte skifter taktik og indgangsvinkel for at øge deres succesrate,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering i Norden & Benelux hos Check Point Software Technologies og fortsætter:

Cyberkriminelles nye yndlingsvirksomhed er DHL viser ny rapport fra Check Point“Flere årlige begivenheder står for døren, herunder halloween, black friday og naturligvis julen, hvilket også er ensbetydende med, at flere danske forbrugere køber varer på nettet. Mange af disse ordrer bliver sendt med DHL, og det ved de cyberkriminelle godt. Vi opfordrer derfor alle til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast kan ligne legitime mails fra DHL, dobbelttjekke afsenderens mailadresse og ikke mindst være skeptiske overfor mails, der beder dig om at opgive yderligere informationer.”

Hackernes 10 yndlingsvirksomheder

Herunder er listen over de brands og virksomheder, som de cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i juli, august og september 2022.

  1. DHL (22 pct.)
  2. Microsoft (16 pct.)
  3. LinkedIn (11 pct.)
  4. Google (6 pct.)
  5. Netflix (5 pct.)
  6. WeTransfer (5 pct.)
  7. Walmart (5 pct.)
  8. Whatsapp (4 pct.)
  9. HSBC (4 pct.)
  10. Instagram (3 pct.)

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>