Erhvervspuljen åbner med milliarder til grøn omstilling af danske virksomheder
Hjem NYHEDER Erhvervspuljen åbner med milliarder til grøn omstilling af danske virksomheder

Erhvervspuljen åbner med milliarder til grøn omstilling af danske virksomheder

Af Redaktionen

Et nyt tilskud skal sætte fart på den grønne omstilling af dansk erhvervsliv. Der er afsat 200 mio. kr. allerede i år – og virksomheder kan søge fra i dag.

Erhvervspuljen åbner med milliarder til grøn omstilling af danske virksomheder

Billede: Energistyrelsen.

Fra i dag kan virksomheder søge et nyt tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget og sænker CO2-udledningen. I 2020 er der 200 mio. kr. i puljen, og frem mod 2029 er der afsat næsten 3,5 mia. kr. Pengene stammer fra Energiaftalen fra 2018 og sommerens Klimaaftale. Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) glæder sig til, at de skal ud og virke i samfundet.

– Vi sætter allerede nu konkret handling bag sommerens klimaaftale med en målrettet pulje til erhvervslivet. Erhvervslivet spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling af samfundet, så vi når vores ambition om 70 procents reduktion af udledningen af CO2 i 2030, siger Dan Jørgensen.

Søg med det samme

Tilskuddet kan søges af privatejede produktions- handel- og servicevirksomheder. Det gives til projekter som f.eks. udskiftning af kedler med varmepumper, skift til LED-belysning og energioptimering af procesanlæg. Man skal søge med det samme for at nå at få penge i år, understreger ministeren.

– Vi har valgt at åbne puljen allerede i år for at få pengene ud at arbejde hurtigst muligt. På den måde kan vi både hjælpe virksomhederne med at skabe aktivitet midt i coronakrisen og samtidig sætte grøn retning på deres fremtid. Jeg ved, at masser af virksomheder brænder inde med gode grønne projekter, som bare mangler finansiering. Nu har de chancen, siger Dan Jørgensen.

DI: Energibesparelser bliver rentable

Det nye tilskud bliver godt modtaget af DI. Branchedirektør i DI Energi Troels Ranis udtaler:

– Vi deler regeringens klimaambitioner. For virksomhederne er det en klar fordel at reducere energiforbruget. Det giver lavere udgifter og dermed bedre konkurrenceevne. Men det koster penge at nå dertil. Det skal kunne betale sig for den enkelte virksomhed at investere i grøn omstilling – ellers sker det ikke. Det nye tilskud vil betyde, at en lang række projekter om at spare energi kan blive til virkelighed til fordel for virksomhederne, Danmark og klimaet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>