AI påvirker alle virksomheder – men kun 7% har en defineret AI-strategi
Hjem AI AI påvirker alle virksomheder – men kun 7% har en defineret AI-strategi

AI påvirker alle virksomheder – men kun 7% har en defineret AI-strategi

Af Redaktionen

Salesforce har netop offentliggjort en rundspørge blandt mere end 100 IT-direktører i virksomheder over hele verden, om deres prioritering, beredskab og færdighedsniveau i forhold til 10 nøgle-it-initiativer herunder AI – og hvordan de ser fremtiden.

AI påvirker alle virksomheder – men kun 7% har en defineret AI-strategiBlandt resultaterne er:

* 69% siger, at AI transformerer deres virksomhed (uanset om de bruger det eller ej)

* Næsten alle (95%) it-ledere har øget deres sikkerhedsinvesteringer på grund af de generelle bekymringer over databeskyttelse

* 74% mener, at manglende mobiladgang til apps, data og indhold vil sænke virksomhedernes produktivitet – måske fordi kun 29% af dem har avancerede mobile udviklingsfærdigheder blandt medarbejdernes kompetencer

* Såkaldt bløde “færdigheder” er også top-of-mind i IT

10 trends

Rapporten beskriver også fremherskende 10 trends: kundeoplevelse, medarbejderoplevelse, udvikleroplevelse, mobilteknologi, systemintegration, kunstig intelligens, taleteknologi, it-personale læring og udvikling, blockchain samt sikkerhed og tillid.

Kundeoplevelse er dog fortsat i fokus: Når det kommer til hvilke initiativer der er vigtigst, er IT-ledere særligt fokuserede på system- og dataintegration. Integrationens prioritering afspejler afspejler kundernes forventninger om at deres informationer er kendt og hurtigt tilgængelig på tværs af kontaktpunkter. Virkeligheden er dog at den gennemsnitlige virksomhed bruger 900 forskellige applikationer, hvoraf kun 29% er integreret.

Lige så højt prioriteret er sikkerhed og identitetsteknologi, hvor 95% af it-lederne har øget deres sikkerhedsinvesteringer på grund af de generelle bekymringer over datasikkerhed.
Derudover kæmper IT også fortsat for at indhente forventningerne til mobile-first.

AI strategien halter bagefter

Toogfyrre procent af virksomhedens it-organisationer bruger allerede AI og 69% – uanset om de bruger det eller ej – siger det påvirker og omdanner deres forretning. Til trods for generel anerkendelse af AIs indvirkning på alt fra kundeengagement til sikkerhed har kun 7% af it-ledere en helt defineret AI-strategi.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>