Er du klar til endnu en varm sommer?
Hjem NYHEDER Er du klar til endnu en varm sommer?

Er du klar til endnu en varm sommer?

Af Redaktionen

Et klimaanlæg kan miste op til 10% af bilens kølemiddel i løbet af et år – og dermed forøges risikoen for bekostelige skader på anlægget.

Er du klar til endnu en varm sommer?

Hvis sidste sommers hedebølge gentager sig, er det vigtigt med ordentlig aircondition i bilen.

Foråret er allerede godt igang og det er en god anledning til at få tjekket bilens aircondition, eventuelt sammen med overgangen til sommerdæk. Det er statistisk set usandsynligt, at sidste års hedebølge gentages i år, men alligevel er det vigtigt at holde bilens aircondition toptrimmet. Det handler ikke blot om komfort, bedre sikkerhed og et sundt indeklima, men faktisk også om økonomi.

Inde i anlægget flyder et kølemiddel, som skal suppleres. Selv med et nyt airconditionanlæg siver omkring 10% af kølemidlet ud årligt. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt – og da der sammen med kølemidlet flyder en olie med, som smører pakninger, kompressor og andre vitale dele, er der en risiko for udtørring af disse. Det forøger risikoen for skader og deraf følgende reparationsomkostninger.

Der er altså rigtig god økonomi i at få tjekket din bil før sommersæsonen og ferietiden.

Service hvert andet år

Som en tommelfingerregel siger vi, at bilens airconditionanlæg skal tjekkes én gang årligt og serviceres hvert andet år. Ved service bliver din bils klima-/ airconditionanlæg suget tomt og tørret via vakuum. Derefter bliver der lavet en sugetest, og der bliver påfyldt kølemiddel, som – afhængig af bilmodel og alder – skal være af typen R134A eller R1234yf.

4 fordele ved et toptrimmet aircondition-/klimaanlæg

Mindsket risiko for nedslidning giver forlænget levetid på anlægget
Fuld udnyttelse af anlægget giver mindre brændstofforbrug
Nyt pollenfilter giver bedre indeklima (sundhedsgevinst)
Bedre kørekomfort og dermed øget sikkerhed

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>