Cisco lancerer første it-sikkerhedsteknologi af sin slags
Hjem LEVERANDØRCISCO Cisco lancerer første it-sikkerhedsteknologi af sin slags

Cisco lancerer første it-sikkerhedsteknologi af sin slags

Af Redaktionen

Cisco løfter i dag sløret for den første intelligente it-sikkerhedsteknologi af sin slags samt nye AI-løsninger inden for Cisco Security Cloud-platformen.

Cisco introducerer i dag Cisco Identity Intelligence, der præsenteres som den første intelligente teknologi inden for it-sikkerhedsbranchen, samt en række nye AI-løsninger under Cisco Security Cloud. Det sker ved årets første Cisco Live-begivenhed, som finder sted fra 5. til 9. februar i Amsterdam.

Mens der i dag hersker blind tillid mellem godkendelses- og adgangsløsninger, lykkedes cyberkriminelle i 2023 med at kompromittere flere af verdens største organisationer ved at gå målrettet efter netop disse svagheder.

I den forbindelse viser seneste opgørelse fra Ciscos analyse- og forskningsafdeling for cybertrusler, Cisco Talos, at 26 procent af virksomhedens sikkerhedsforespørgsler fra kunder sidste år kom på baggrund af kompromitterede legitimationsoplysninger.

Første sikkerhedsteknologi på tværs af identitetssystemer

En bruger er ofte knyttet til flere digitale identiteter og konti, hvilket øger antallet af indgangsvinkler for cyberkriminelle og dermed muligheden for såkaldt lateral udnyttelse på tværs af digitale identiteter.

Ofte sker det fx, at ældre kontotilladelser ikke fjernes, mens sikkerhedsudbydere mangler afgørende kontekst om adfærdshistorikken i identiteten, handlinger på tværs af systemer og aktuelle risikoniveauer – forhold, der er nødvendige for at kunne træffe beslutninger om kontoadgang.

Cisco Identity Intelligence tager som den første teknologi højde for dette og styrker sikkerheden ved at arbejde sammen med eksisterende identitetssystemer. Ved hjælp af en AI-drevet analyse giver systemet et samlet overblik, så virksomheder kan se hele deres pulje af identiteter, rydde op i sårbare konti, fjerne unødvendige adgangsrettigheder, opdage usædvanlig adfærd og blokere forsøg på adgang fra cyberkriminelle – alt sammen uden at skulle skifte deres nuværende systemer.

Selvom multifaktorgodkendelse (MFA) er afgørende som første forsvarslinje mod identitetsbaserede cyberangreb, finder cyberkriminelle nye og kreative måder at stjæle loginoplysninger på. Cisco håndterede 16 milliarder godkendelsessager i 2023, hvilket er en stigning på 41 procent fra året før.

“Identitet er det, der forbinder mennesker, enheder og applikationer på arbejdspladsen, og det er blevet et let mål for moderne cyberangreb. Organisationer er nødt til at anvende en identity first-tilgang til sikkerhed, som de går fra blot at spørge om en bruger kan få adgang til løbende at vurdere, om en bruger bør kunne gøre det, de gør, når de er autentificerede,” siger Jeetu Patel, Executive Vice President og General Manager for Security and Collaboration i Cisco.

“Ved at analysere hele angrebsfladen på tværs af en virksomheds brugere, maskiner, tjenester, apps, data og adfærd bygger vi med Cisco Identity Intelligence bro mellem godkendelse og adgang. Vi er den første it-udbyder, der forener identitet, netværk og sikkerhed i én komplet løsning til at håndtere den største cyberudfordring i moderne tid,” siger Jeetu Patel.

Cisco lancerer første it-sikkerhedsteknologi af sin slagsCisco Identity Intelligence bygger på en avanceret identitetsgraf, der trækker identitets- og adgangsdata fra virksomhedernes eksisterende tredjepartskilder. Med AI-drevet adfærdsanalyse og Ciscos brede netværksrækkevidde kan virksomheder reagere på trusler ved fx at sætte en identitet i karantæne, afbryde en session eller isolere et netværk ved hjælp af Cisco Identity Services Engine (ISE). Virksomheder får dermed kritiske indsigter gennem deres eksisterende it-sikkerhedsløsninger, herunder:

  • Smart Authentication med Cisco Duo: Opdag usædvanlige mønstre baseret på adfærd og signaler fra tredjeparter.
  • Smart Access med Cisco Secure Access: Bekræft godkendelsesbeslutningen og blokér usædvanlig eller højrisikoadfærd.
  • Smart Threat Detection med Cisco XDR: Udvis korrelation mellem identitetssignaler for at give manglende information, som traditionelle endpoint- og netværkssikkerhedsløsninger overser.

Cisco Identity Intelligence lanceres fra juli 2024.

Nye AI-løsninger

Derudover fortsætter Cisco med at udvikle avancerede AI-værktøjer på tværs af Cisco Security Cloud-platformen.

Selskabet afslørede i december Cisco AI Assistant for Security, som hjælper virksomheder med at træffe informerede beslutninger og automatisere komplekse opgaver.

I den forbindelse kan Cisco i dag introducere yderligere avancerede AI-funktioner, herunder:

  • AI Assistant i Secure Access: Ved at udnytte mulighederne i generativ AI kan virksomheder lave politikker for sikkerhedsadgang ved hjælp af naturlige sprog-prompts i Ciscos Secure Services Edge-løsning (SSE).
  • Securing AI: Nye funktioner i Secure Access vil automatisk registrere og beskytte intellektuel ejendom (IP), når den flyder ind og ud af AI-systemer.
  • AI-based Email Threat Detection: Cisco Email Threat Defense bruger nu AI til samtidig at evaluere forskellige dele af en indgående e-mail for tegn på cyberangreb.

Endnu sikrere forbindelse

Cisco integrerer dertil sine robuste netværksfunktioner med Cisco Secure Access. Experience Insights vil forbedre produktiviteten ved hybridarbejde ved hurtigt at afsløre forbindelses- og applikationsproblemer og muliggøre hurtigere løsning heraf. Denne ekstra funktion får ingen ekstra omkostninger, da den er inkluderet i alle Secure Access-licenser.

Cisco Secure Access integrerer ligeledes Catalyst SD-WAN, så virksomheder kan få et komplet Secure Access Service Edge-tilbud (SASE).

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>