Commaxx forbedrer sikkerheden med hjælp af Kaspersky

I løbet af foråret indledte det russiske sikkerhedsfirma, Kaspersky Lab, et projekt der har til formål at blive stærkere i den høje ende af B2B markedet.

Commaxx forbedrer sikkerheden med hjælp af Kaspersky 1I Skandinavien sker meget af dette i samarbejde med distributøren Commaxx.

– IT-sikkerhed er et område der er kommet meget i fokus hos de fleste virksomheder. Derfor er det naturligt for os at holde os langt fremme indenfor sikkerhedsområdet. Det siger Robert Wadstein som er administrerende direktør på Commaxx svenske kontor.

Lige siden starten i 1992 har det norske firma Commaxx haft et blandet mix af produkter indenfor virtualisering, sikkerhed og administration af infrastruktur. Nu sker der altså forstærkning på sikkerhedsområdet hvor man udvider samarbejdet med Kaspersky Lab.

Med sine knap 4.000 medarbejdere hører Kaspersky Lab til verdens største privatejede virksomheder inden for IT-sikkerhed. Rundt om i verden er det 400 millioner brugere, hvoraf 270 000 er firmaer.

Det budskab man vil formidle er at nordiske kunder er langt fremme indenfor IT og digitalisering men stadigvæk er lidt naive når det kommer til sikkerhedsbevidsthed.

– Det vi ser nu er en sund udvikling mod at det ikke længere kun er IT-personalet der taler om sikkerhed. Nu bliver disse spørgsmål i højere grad noget der også er vigtigt for virksomhedernes bestyrelser, siger Leif Jensen der er nordisk chef hos Kaspersky Lab.

Commaxx har distribueret Kaspersky Labs produkter siden 2012 men skal nu i højere grad fokusere på business markedet. Det drejer sig både om uddannelse af forhandlere, teknisk support og proof of concept.

– Vi vil også arrangere møder med partner i samarbejde med Kaspersky hvor vi hjælper disse i hele deres salgsproces. Det betyder at vi kan bidrage med ekstra værdi til vores forhandlere, siger Robert Wadstein.

Han fortæller at Commaxx har en base af 800 forhandlere på det nordiske marked, dog kun 200 der er fokuseret på sikkerhedsprodukter.

Et første skridt i Commaxx fornyede samarbejde med Kaspersky sker i form af uddannelse for forhandlerne.

– De første tekniske uddannelser i produkter fra Kaspersky skal foretages nu i november.

I Kasperskys brede udvalg af produkter findes ikke kun Endpoint Security og Security for Virtualization men mere målrettede løsninger som eksempelvis Fraud Prevention, Threat Intelligelse og Awareness Training – Et andet vigtigt område er produkter for beskyttelse af vigtig kritisk infrastruktur, for eksempel distribution af el og vand. Sådanne systemer begyndt vi at udvikle for mere end ti år siden men det er først nu markedet er begyndt at modne, siger Leif Jensen.