Dansk byggeri robot komet fortsætter stærk vækst og befæster positionen som verdens førende på området
Hjem TEKNIK Dansk byggeri robot komet fortsætter stærk vækst og befæster positionen som verdens førende på området

Dansk byggeri robot komet fortsætter stærk vækst og befæster positionen som verdens førende på området

Af Redaktionen

Danmark har været fødested for en række meget hurtigt voksende robot virksomheder herunder ikke mindst Universal Robots og MIR.

Nu ser en tredje ud til at være på vej.

COBOD, den dansk-baserede verdensledende leverandør af robot 3D printere til betonbyggeri, har offentliggjort sin årsrapport for 2022. Selvom COBOD ikke er børsnoteret vælger COBOD som sidste år at offentliggøre sine resultater såvel i Danmark som internationalt. Årsrapporten viser, at på trods af det globale kaos forårsaget af udbruddet af krigen i Ukraine og efterfølgende stigende inflation og renter, oplevede COBOD robust vækst, og øgede sin omsætning fra 83 mill. kr. til 117 mill. kr. svarende til en imponerende vækst på 40%.

Dansk byggeri robot komet fortsætter stærk vækst og befæster positionen som verdens førende på områdetCOBOD understregede yderligere sin robuste og skarpe forretningsmodel ved at være overskudsgivende for fjedre år i træk, med et overskud på 6 mill. kr. Virksomheden fortsætter med at differentiere sig i.f.t. konkurrenterne ved kun at koncentrere sig om udvikling og salg af banebrydende 3D printere til byggeformål, mens selve udførelsen af byggeprojekterne overlades til COBOD’s globale netværk af kunder, distributører og partnere. En strategi, der tydeligvis har båret frugt.

I 2022 styrkede COBOD sine alliancer ved at invitere industri giganter som General Electric, Holcim og Cemex ind i sin aktionærkreds sammen med PERI. Der blev også indgået joint ventures med den egyptiske entreprenør mastodont Orascom og indonesiske Bakrie Group.

Henrik Lund-Nielsen, grundlægger af og administrerende direktør for COBOD, sagde: “Gennem hele 2022 opretholdt COBOD sin førende position inden for salg af 3D byggeri printere, og solgte flere byggeri printere end alle andre leverandører, ligesom i tidligere år. Siden begyndelsen af denne industri har COBOD solgt flere byggeri printere end alle andre leverandører. Tilsammen!”

Denne markedsdominans afspejles også tydeligt i antallet af 3D printede bygninger på verdensplan. COBOD’s 3D printere har været involveret i opførelsen af 52 forskellige bygninger globalt ved udgangen af 2022, hvilket udgør cirka 40% af verdens 130 3D printede bygninger. Denne dominans blev mere udtalt i 2022, hvor COBOD’s 3D printere stod bag opførelsen af 31 ud af de 55 nye 3D printede bygninger, næsten 60% af alle nye 3D printede bygninger det år.

Henrik Lund-Nielsen sagde afslutningsvis: “Med den nyligt offentliggjorte næsten 1.000 m² store luksus hestestald udført af vores kunde Printed Farms, Florida, er COBOD ikke kun globalt førende inden for salg af 3D printere til byggeri og antallet af 3D printede projekter, men er nu også indehaver af alle relevante rekorder for industrien. Vores printere har nu opført verdens største 3D printede bygning, de hurtigst printede bygninger (tre forskellige bygninger på otte dage udført af GUtech, Oman), og den højeste 3D printede bygning (en tre-etagers villa på 9,9 meter af Dar Al Arkan, Saudi Arabien).”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>