HR og IT bør samarbejde mere - for motivationens skyld
Hjem UNDERSØGELSE HR og IT bør samarbejde mere – for motivationens skyld

HR og IT bør samarbejde mere – for motivationens skyld

Af Redaktionen

Ifølge en ny rapport er nøglen til at engagere medarbejderne på den hybride arbejdsplads at anvende teknologi, der tager afsæt i medarbejderens faktiske behov – og her spiller HR og IT en afgørende rolle.

I de senere år har flere virksomheder taget hjemmearbejde til sig, og 56% af alle danskere foretrækker at arbejde hjemmefra mindst en gang om ugen.

Faktisk vill 36% overveje at sige nej til job på en arbejdsplads, der ikke tilbyder hjemmearbejde som standard.

Men hybridarbejde stiller nye krav til virksomhederne evne til at holde medarbejderne engagerede – både fysisk og digitalt.

Hvad er nøglen til at holde medarbejderne motiverede i den hybride arbejdsverden? En ny rapport fra teknologivirksomheden Logitech konkluderer, at svaret bl.a. ligger i teknologi skabt med menneskets behov i centrum.

Engagerede medarbejdere er 21% mere profitable

Ifølge rapporten er så mange som 55% af alle medarbejdere ikke engageret i deres arbejde, og 19% er aktivt uengagerede.

– En medarbejder kan have en lang uddannelse og masser af erfaring, men hvis personen ikke finder sit arbejde meningsfuldt og givende, vil han eller hun ikke bidrage til succes. Til gengæld fører høje niveauer af medarbejderengagement til 21% mere overskud for organisationen. Virksomhederne har med andre ord al mulig grund til at prioritere medarbejderengagement, siger John Svärling, Head of Marketing Nordic hos Logitech.

Tilføj menneskecentreret teknologi for at øge engagementet

Den nye rapport identificerer teknologi som et stærkt værktøj til at opretholde medarbejdernes motivation, men med et vigtigt nyt aspekt.

– Hidtil har virksomheder primært indført teknologi, der gør det muligt for medarbejderne at udføre opgaver på distancen. Nu skal det tages til næste niveau ved at tilføje teknologi, der er designet med blik for menneskelig adfærd og medarbejdernes behov – for at understøtte engagement og motivation. Velfungerende lyd- og videoudstyr er en selvfølgelighed, og AI kan være et middel til bedre og mere inkluderende mødeoplevelser; men det egentlige fokus bør være at identificere, hvilke teknologiske hjælpemidler, der kan hjælpe den enkelte med at blive den bedste udgave af sig selv, forklarer John Svärling.

Samarbejde og input fra HR er nødvendigt

Og her spiller HR en nøglerolle. Bedre samarbejde mellem virksomhedens afdelinger – som IT, HR og kommunikation – er nemlig nødvendigt, ifølge rapporten.

– Selvom IT-teamet har teknisk viden, går de normalt ikke forrest, når der skal implementeres ny funktionalitet. Især ikke hvis de mangler viden og input om, hvad de andre i organisationen ønsker eller mangler. HR’s videner derfor nødvendigt for at få en forståelse af hvilke tekniske løsninger, medarbejderne rent faktisk har brug for, så de kan leve op til deres potentiale og nemmere løse deres opgaver, siger John Svärling.

Han støttes af Scott Wharton, Vice President og General Manager B2B hos Logitech:

– Man kan ikke bede HR om at udtrykke hvilken teknisk samarbejdsløsning, de ønsker. Men de kan fortælle hvilke værdier, de ønsker at se manifesteret på møderne. Baseret på det kan der samarbejdes med IT-afdelingen for at finde ud af, hvad der er muligt. Jeg tror, det er den slags partnerskab, vi har brug for. I dag er mange organisationer siloopdelte, og de forskellige afdelinger taler ikke sammen.

Et øget samarbejde mellem HR og IT kan skabe løsninger, der opfylder både de tekniske og menneskelige behov.

Casestudie: Alfa Laval har med succes nedbrudt siloerne

HR og IT bør samarbejde mere - for motivationens skyld Den svenske virksomhed Alfa Laval er lykkedes med at øge medarbejdernes engagement via teknologi.

Ved at skabe et testmiljø på et af deres kontorer og et samarbejde mellem IT, HR, kommunikation og facility management kunne de udvikle en værktøjskasse med standardiseret teknologi og gennemprøvede processer, der derefter kunne bruges som skabelon for deres 200 kontorer i 70 lande verden over.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>