Fairphone lancerer Fairphone 4
Hjem BÆREDYGTIGHED Fairphone lancerer Fairphone 4

Fairphone lancerer Fairphone 4

Af Redaktionen

Ny modulær 5G smartphone med fokus på bæredygtighed.

Fairphone 4 er bygget til at leve længe med fem års garanti, modulær opbygning, så du kan udskifte ødelagte dele og er samtidig bygget både bæredygtigt og socialt ansvarligt.

Den hollandske smartphoneproducent, Fairphone, udgiver nu sin seneste enhed, Fairphone 4 5G, og beviser endnu en gang, at det er muligt at producere og sælge smartphones på en bæredygtig og socialt ansvarlig måde. Fairphone 4 er verdens første modulære 5G-smartphone og er samtidig mere bæredygtig, mere reparationsvenlig og et mere socialt fair produceret produkt end nogensinde før.

Fairphone har lært af produktionen af tidligere Fairphones og kombinerer det med den fremtidssikre 5G-teknologi, der betyder, at telefonen kan benyttes i mange år frem. Ligeledes er telefonen dækket af 5 års garanti uden merpris, så forbrugerne kan bruge deres telefon i længere tid.

Dette underbygges af Fairphones support af både reservedele til det modulære design samt software-opdateringer garanteret frem til 2025, herunder opgradering til Android 12 og 13. Dog sigter Fairphone efter at kunne tilbyde softwareopdateringer helt frem til 2027, herunder opgradering til de formodede Android 14 og 15-versioner og dermed byde på op til 6 års software-support – hvilket ikke ses hos andre producenter.

Ligesom tidligere Fairphones, såsom den seneste Fairphone 3+, er det muligt at reparere telefonen selv ved hjælp af reservedele fra Fairphone og en skruetrækker, så Fairphone 4 kan leve længe – også selvom skærmen, kameraet eller batteriet går i stykker.

”Vi har en helt anden tilgang til produktionen af smartphones end resten af markedet: Vi ønsker at udfordre den traditionelle måde at producere smartphones på, herunder at tyndere altid er bedre. Denne gang har målet været at producere en god, bæredygtig smartphone, som er fremtidssikker, let at reparere selv, udviklet til at holde og dermed mere cirkulær. Vi vil have, at Fairphone 4 er en enhed, som folk vil beholde i længere tid og ikke være en del af brug-og-smid-væk-kulturen,” siger Eva Gouwens, administrerende direktør hos Fairphone.

Fairphone 4 – klar til mange år

Fairphone 4 er bygget til at holde til mange års brug. Fairphone 4 kommer med enten 6/128GB eller 8/256GB hukommelse og lagerplads og er præinstalleret med Android 11 – og vil blive opgraderet til Android 12. Fairphone 4 kommer med en kraftfuld Qualcomm® Snapdragon™ 750 5G chipset, som med 5G-support gør telefonen fremtidssikker. Fairphone 4 har en 6,3 tommer stor Full HD+-skærm med Pixelwork-teknologi, der er beskyttet af Corning Gorilla Glass 5. Det 3.906 mAh store batteri kan oplades til 50 procent på en halv time og er desuden udskifteligt. Designet er udviklet af det svenske designhus, Above, og kommer med en fingerskanner på siden af telefonen.

Kameraet er det bedste fra Fairphone til dato og består af to kameraer: et 48 megapixel hovedkamera samt et 48 megapixel vidvinkel kamera – begge med hurtig autofokus og billedestabilisering. Dertil kommer et 25 megapixel frontkamera til skarpe selfies og videokald.

Fairphone lancerer Fairphone 4Modulær

Skulle eksempelvis skærmen, kameraet eller batteriet gå i stykker, behøver du hverken smide telefonen ud eller betale i dyre domme for at få den repareret. På Fairphones hjemmeside er det muligt at købe reservedele til Fairphone 4, og du kan selv udskifte de ødelagte dele med de nye – det kræver blot en skruetrækker. Dette betyder, at du kan bruge din Fairphone i mange år frem.

Bæredygtig uden kompromisser

Fairphones holistiske tilgang til bæredygtighed er, hvad der adskiller telefonen fra resten af markedet. Fairphone fokuserer ikke kun på miljømæssig bæredygtighed, men også på bedre vilkår til dem, der arbejder i den elektroniske forsyningskæde. Med Fairphone 4 er Fairphone endnu engang et eksempel på, at bæredygtighed og forbrugerelektronik ikke behøver være modsætninger.

  • Fairphone 4 er den første smartphone, som er ”waste neutral.” Fairphone vil kompensere for producerede smartphones og reservedele ved at genanvende elektronisk affald svarende til hver solgt Fairphone 4.
  • Fairphone har udvidet sin liste over fair-udvundne materialer og er oppe på 14. Det gælder blandt andet Fairtrade-certificeret guld, aluminium fra Aluminium Stewardship Initiative (AS) samt fair-udvundet wolfram fra Rwanda og genanvendt tin, sjældne jordarter og plastik. Desuden kommer Fairphone 4 med et bagcover skabt i 100 procent genanvendt plast. Fairudvundet betyder, at Fairphone engagerer sig med forsyningskæden og bekæmper og tackler problemer som børnearbejde og farlige arbejdsforhold for blandt andet minearbejdere.
  • Living wage-programmetFairphone forsøger at skabe de bedste forudsætninger for de mennesker, der arbejder i Fairphones forsyningskæde. I 2020 fik over 10.000 mennesker bedre arbejdsvilkår og forhold under Fairphones socialaktivistiske tiltag i både minedrift og på fabrikkerne. I 2020 oplevede kinesiske fabriksarbejdere hos Fairphones leverandører at modtage en bonus til at forbedre deres levevilkår, som var tilsvarende 4 gange deres månedsløn eller mere. Dette tiltag var for at udligne forskellen mellem den kinesiske minimumsløn og den anerkendte minimumsløn for standard levevilkår.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>