Unit IT styrkede strukturen og leverer rekordomsætning
Hjem TELEKOMMUNIKATION Unit IT styrkede strukturen og leverer rekordomsætning

Unit IT styrkede strukturen og leverer rekordomsætning

Af Redaktionen

Vækst i både opgaver, medarbejderstab og nye ansættelser i ledelsen gennem det seneste år gør sig gældende hos den landsdækkende It-partner, Unit IT Holding (Unit IT).

Selskabet kan igen i år præsentere en rekordomsætning, hvilket i år lander på DKK 230 mio.

Det svarer til en vækst med 14 procent i forhold til sidste års regnskab, foruden et resultat før renter og skat, EBIT, på DKK 23,3 mio.

Unit IT Holding (Unit IT) leverer i årets 2022/2023-regnskab en rekordomsætning på DKK 230 mio., hvilket er forøgelse på 14 procent over året før. Samtidigt kan Unit IT præsentere et stærkt operationelt resultat (EBIT) på DKK 23,3 mio., hvilket også er højere end i det forgange regnskabsår.

Resultatet kommer på bagkant af et regnskabsår, som har været præget af væsentlig intern udvikling.

”Vi er stolte over årets resultat, som er skabt i en svær brydningstid. Energi- og inflationskrisen har været dette års joker for markedet. Samtidig har vi arbejdet med at udvikle både vores forretning og ledelsen.

I den forbindelse har vi ansat en ny CFO samt oprettet en helt ny CSO-stilling, som skal hjælpe med at samle og ensrette vores ydelser fra vores Solution Units, så vi kan stå endnu mere robuste og omstillingsparate end nogensinde før,” siger Mark Frihagen, CEO for Unit IT.

Sammen med den nye CSO styrkedes ledelsesholdet i år også med en ny CFO, René Toxvig. Han erstattede Jan Ladefoged, som efter mange års stærk indsats valgte i starten af 2023 at søge nye udfordringer uden for Unit IT. Ledelsesholdet rundes af med Allan Harding, som har været COO hos Unit IT siden julen 2019, med ansvar for hele Unit ITs driftsorganisation.

Stærk udvikling bunder i menneskerne

Med ansvar for at samle virksomhedens solutions, kunne Unit IT i foråret 2023 annoncere Morten Bugge som Chief Solutions Officer. Han har til opgave at udvikle og modne de fire specialist-kompetenceben, som Unit IT råder over, nemlig Business Intelligence (BI), data platform, cloud og informationssikkerhed.

Det er blandt andet ambitionen om dette modningsarbejde, kombineret med en høj agilitet blandt medarbejderne, som indtil videre har betalt sig med en høj medarbejderloyalitet, en høj kundetilfredshed og i sidste ende også en stærk bundlinje.

”Som vores resultat afspejler, så har vi grundlæggende satset på den rigtige strategi for vores ydelses- og vækstområder i porteføljen; samtidig oplever vi også, at vores kunder ser værdi i at samle flere opgaver hos os. Målet er nu, at uanset hvilken udfordring, man henvender sig med, så skal der være en klar genkendelighed og rød tråd i vores forretningsgange og dermed kundeoplevelse på tværs af vores løsnings- og driftsben,” siger Mark Frihagen og tilføjer:

Unit IT styrkede strukturen og leverer rekordomsætning

Mark Frihagen

”Vi er meget bevidste om, at vores vigtigste ressource i sidste ende er vores utroligt kompetente medarbejdere, som igen i år har udvist en eksemplarisk omstillingsparathed overfor opgaver og en evne til at udvikle på vores kompetencer og ydelser, herunder en ESG -løsning til vores kunder. Sammen med kunderne er vi vokset med bredere samarbejde og kompleksitet i opgaver, og vi glæder os til at fortsætte udviklingen og bringe alle vores kompetencer i spil.”

ESG og ansvar

Med solid vækst i ryggen er det for Unit IT en strategisk ambition, at både forretningsområder og arbejdspladsen skal fortsætte sin udvikling. Til dette har ledelsen en klar opgave i at sikre de rette rammer til udvikling, både for medarbejdere og forretningen. Fælles for disse to er et øget fokus på Unit ITs ESG-ansvar.

”Vores ESG-engagement er toneangivende for, hvordan vi tilgår mennesker og omverdenen. Vi mener, at Unit IT har en forpligtelse til at skabe en positiv forandring på klimaet såvel som samfundet. Det kommer til udtryk i vores fokus på høj faglighed, den nærværende kunderelation, et solidt ejerskab og en særlig kultur, defineret som wingman-kulturen. Disse værdier har skabt den succes og vækst, som vi har set i de forgange regnskabsår,” siger Mark Frihagen og uddyber:

Unit IT har i de senere år indført en række tiltag for at reducere virksomhedens CO2-udslip; eksempelvis kommer virksomhedens el fra vindmøller på Fyn. Samtidig prioriteres et inkluderende arbejdsmiljø med fokus på mennesker og kompetencer gennem blandt andet interne akademiuddannelser og sociale arrangementer.

Unit IT forventer vækst og fortsat positiv udvikling for det kommende år.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>