Ny undersøgelse: Danske arbejdsgivere er de dårligste i Norden til at tilbyde AI-træning
Hjem UNDERSØGELSE Danske arbejdsgivere er de dårligste i Norden til at tilbyde AI-træning

Danske arbejdsgivere er de dårligste i Norden til at tilbyde AI-træning

Af Redaktionen

Danmark ligger i front, når det kommer til fuldtidsansatte, som eksperimenterer med AI i Norden, men kun 19% har fået tilbudt træning af deres arbejdsgiver.

En tendens som ifølge Jan Simonsen, dansk landechef hos Salesforce, udgør en sikkerhedsrisiko for virksomhederne.

 Generativ AI er unægteligt ved at blive et essentielt værktøj for danske virksomheder og deres ansatte. Det understreger en helt ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov i samarbejde med softwarevirksomheden Salesforce.

Tallene viser, at Danmark, sammenlignet med sine nordiske naboer, har lagt sig i spidsen med 23% fuldtidsansatte, som allerede eksperimenterer med AI i deres arbejde. Alligevel er det kun 19% af de adspurgte i undersøgelsen, som har fået tilbudt træning inden for AI. Det er det laveste i hele Norden.

Ny undersøgelse: Danske arbejdsgivere er de dårligste i Norden til at tilbyde AI-træning

Jan Simonsen, dansk landechef hos Salesforce

Ifølge Jan Simonsen, dansk landechef hos Salesforce, er undersøgelsen et udtryk for, at der fortsat er blinde vinkler, hvad angår integreringen af AI i danske virksomheder:

“I mange organisationer er de ansatte efterladt til sig selv, når det kommer til ny teknologi, hvorfor de vælger at eksperimentere på egen hånd. Hvis vi skal realisere potentialet inden for generativ kunstig intelligens, er det afgørende, at man har det rigtige udgangspunkt og øger fokus på AI-træning.”

Manglende træning udgør en sikkerhedsrisiko

 Det er ikke kun den manglende træning, hvor danskerne klarer sig dårligst. Hvad angår sikkerhed og etik i forbindelse med AI, placerer danskerne sig nemlig dårligere end sine nordiske naboer. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at danske ansatte er overrepræsenteret i undersøgelsens kategori ‘don’t know’, når de skal svare på, hvad sikker og etisk brug af AI er.

På trods af at de eksperimenterer med teknologien, har de således ikke taget stilling til, hvordan man sikkert og etisk benytter AI i sit arbejde. Noget som ifølge Jan Simonsen kan forbindes direkte til medarbejdernes manglende træning. Derfor mener han, at det er vigtigt at rette op på disse udfordringer, så Danmark kan være med i front i en stigende digital og AI-drevet fremtid.

“Manglende bevidsthed om sikkerhed og etik i forbindelse med AI kan udgøre en risiko for angreb, dataintegritet og fortrolighed samt manglende forståelse af sikkerhedsprotokoller. Det vil resultere i uetisk brug af teknologien og i værste fald underminere tilliden til

AI-systemer,” udtaler Jan Simonsen.

Andre interessante tal:

  • 51% af de adspurgte danskere mener at AI er en ‘game changer’
  • 69% af danskerne mener, at de bliver mere produktive i deres arbejde ved at benytte
  • 27% af danskerne mener, at etisk brug af AI går ud på at faktatjekke det, som teknologien producerer.
  • 10% af danskerne siger, at deres arbejdsgiver har klart definerede retningslinjer for brugen af AI.
  • 46% af danskerne mener ikke, at deres virksomhed har en klar holdning til brugen af

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>