Plastvirksomheden Carmo A/S forpligter sig til internationalt anerkendte bæredygtighedsmål
Hjem BÆREDYGTIGHED Danske plastvirksomheden Carmo A/S forpligter sig til internationalt anerkendte bæredygtighedsmål

Danske plastvirksomheden Carmo A/S forpligter sig til internationalt anerkendte bæredygtighedsmål

Af Redaktionen

Carmo A/S er blandt de første danske plastproducerende SMV’er til at forpligte sig til Science Based Targets.

Virksomheden vil sænke emissionsudledning i scope 1 og 2 med minimum 30 procent inden 2030.

Science Based Targets (SBTi) er et partnerskab mellem FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI), CDP og Verdens Naturfonden (WWF), hvis formål er at give virksomheder mulighed for ad frivillighedens vej at opfylde konkrete videnskabeligt baserede klimamål, som tager udgangspunkt i Parisaftalen om en begrænsning af den globale opvarmning til under 2°C inden 2030.

Plastvirksomheden Carmo A/S fra Espergærde er en af de første danske SMV’er af sin slags i Danmark til at tilslutte sig SBTi-initiativet ”Well below 2 degree” med et commitment på at reducere scope 1 og 2 med mindst 30 procent. Carmo har desuden ansøgt om også at tiltræde den ambitiøse “under 1,5 °C” og dermed en 50 procent reduktion i scope 1 og 2.

Plastvirksomheden Carmo A/S forpligter sig til internationalt anerkendte bæredygtighedsmål

For at kunne blive godkendt til SBTi skal ansøgerne kunne præsentere et gennemgående og sporbart CO2-regnskab, hvorefter virksomheden løbende skal kunne dokumentere, at delmålene overholdes.

– Vi har kortlagt vores CO2footprint for 2019, 2020 og 2021, og vi kan se, at vi allerede er godt på vej til at indfri den ønskede reduktion, siger Claus Ishøy, der er CEO i Carmo,

Skaber forandringer i hele leveringskæden

Der er allerede over 2700 større og mindre virksomheder på verdensplan, som er godkendt til programmet. Heraf 100 virksomheder fra Danmark fordelt over en lang række brancher. Claus Ishøy glæder sig til at se endnu flere danske plastproducenter på listen. Det var nemlig under Dansk Industris bæredygtighedsinitiativ Klimaklar SMV, at Carmo blev gjort opmærksom på SBTi. Flere andre danske plastproducenter deltog også i projektet, som blev afholdt i 2021.

– Når virksomheder begynder at stille krav til egne produkter og produktion, spreder det sig nedad i leveringskæden. Så jo flere virksomhed i kredsløbet, der stiller krav til sig selv og sine underleverandører, desto bedre. Derfor er det også meget positivt, at så mange af vores kolleger i branchen deltog i Klimaklar. Jeg forventer at se mange flere danske virksomheder kæmpe en fælles kamp mod global opvarmning under SBTis faner i fremtiden, siger Claus Ishøy.

Vejen mod mere bæredygtighed

Hos Carmo har man gennem flere år arbejdet på at forbedre virksomhedens klimaaftryk, og med tilslutningen til SBTi har man nu fået et tydeligere mål at arbejde imod.

– Vi har i lang tid arbejdet med bæredygtighed ud fra Verdensmålene, som på mange områder er et rigtigt godt pejlemærke. Men de har vist sig svære at konkretisere til håndterbare og kvalitative resultater. Med SBTi kan vi derimod arbejde med en langt mere præcis og stringent forandringsproces.

Ved at sætte fokus på affaldssortering har virksomheden kunnet identificere og frasortere 22 fraktioner heraf 11 forskellige plastfraktioner, så de kan genanvendes, hvilket svarer til 58,9 procent af deres overskydende materiale fra produktionen. Sorteringen har reduceret miljøpåvirkning med 17 tons udledt CO2 på 8 måneder. Disse reduktioner tæller dog ikke med i SBTi-målene. Næste skridt bliver derfor at opdatere og fintune de forskellige processer i produktionen til at bruge mindre energi og at benytte mindre jomfrueligt materiale, så de næste delmål kan opfyldes.

– Vi har altid foretaget optimeringsprocesser. Men når de grønne mål tænkes ind og udføres rigtigt og med omtanke, bliver bæredygtighed ikke kun godt etisk og moralsk, men også økonomisk, siger Claus Ishøy til slut.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>