Ericsson Mobility Report: Nordamerika fastholder knebent 5G-føring over Europa i 2028
Hjem TELEKOMMUNIKATION Ericsson Mobility Report: Nordamerika fastholder knebent 5G-føring over Europa i 2028

Ericsson Mobility Report: Nordamerika fastholder knebent 5G-føring over Europa i 2028

Af Redaktionen

Antallet af 5G-abonnementer vokser i alle regioner verden over, og det samlede antal forventes at overstige 1,5 milliarder globalt ved udgangen af 2023.

Nordamerika fastholder knebent sin føring med 5G-udbredelse foran Vesteuropa frem til 2028, hvor Indien vokser hurtigst.

Samtidig vil den månedlige smartphone-datatrafik i snit ramme 20 GB. Det viser en ny rapport fra Ericsson.

På trods af geopolitiske udfordringer og makroøkonomisk nedgang fortsætter udbydere af kommunikationstjenester verden over med at investere i 5G. Hertil kommer, at den globale datatrafik på mobilnetværk fortsat stiger, mens det månedlige globale gennemsnitsforbrug pr. smartphone forventes at overstige 20 GB ved udgangen af 2023. Det fremgår af Ericsson Mobility Report, der undersøger udbredelsen af 5G-teknologi på globalt plan, og som netop er udkommet i juni-udgaven.

“Udbredelsen af 5G-fortsætter ufortrødent på globalt plan og vil nå 1,5 mia. abonnementer ved udgangen af i år. Set med danske briller gælder det om at modne vores hjemlige marked og accelerere innovationen i områder som fx produktion og sundhed, hvor vi som samfund har en mulighed for at gå forrest og vise omverdenen, hvilket enormt potentiale der ligger i 5G,” udtaler Niclas Backlund, Ericssons landechef i Danmark.

Nordamerika fastholder 5G-føring med nød og næppe
I 2022 udgjorde 5G-mobilabonnementer 41 pct. af det samlede antal i Nordamerika, mens andelen for Vesteuropa var nede på 13 pct. Ifølge rapporten vil andelen af 5G i Nordamerika vokse til 91 pct., mens Vesteuropa indhenter det meste af det tabte og når en andel på 88 pct. i 2028.

Mere end hver anden teleudbyder sælger 5G-via pakker 

Ericsson Mobility Report: Nordamerika fastholder knebent 5G-føring over Europa i 2028Ifølge rapporten har mere end 240 udbydere af kommunikationstjenester på verdensplan lanceret kommercielle 5G-tjenester, hvortil 35 har implementeret eller lanceret 5G standalone (SA). 5G-udrulning er tæt forbundet med pakkeløsninger, og det bliver mere og mere almindeligt at samle forskellige underholdningstjenester som tv, musikstreaming eller cloud gaming-platforme med abonnementerne. I dag tilbyder 58 pct. af 5G-tjenesteudbyderne dette på forskellig vis.

Hurtigste 5G-vækst i Indien 

Den fortsatte 5G-vækst på globalt plan er især drevet frem af det store indiske 5G-marked, der efter lanceringen af 5G-tjenester i august 2022 er vidne til enorme netværksudrulninger under Digital India-initiativet. Mens antallet af 5G-abonnementer i Indien i slutningen af 2022 blot var på ca. 10 millioner, anslås 5G at udgøre ca. 57 pct. af alle mobilabonnementer i landet ved udgangen af 2028. Det gør Indien til den hurtigst voksende 5G-region i verden.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>