Partnerskab med Citroën i forbindelse med deres 100 års jubilæum med henblik på at levere selvkørende, elektrisk mobilitet

Goodyear lancerer C100 – et skræddersyet konceptdæk – designed til Citroën 19_19 Concept-bilen.

Partnerskab med Citroën i forbindelse med deres 100 års jubilæum med henblik på at levere selvkørende, elektrisk mobilitet 1Citroën 19_19 Concept – en selvkørende og “connected” elbil – markerer brandets 100 års jubilæum og er udviklet med henblik på at levere eksklusivitet, komfort og uforstyrret kørsel. Goodyear C100-konceptdækket, der er konstrueret med ekstra store dimensioner og en æstetik, der matcher 19_19 Concept’s spektakulære design, vil levere den komfort og smarte performance, som dette unikke køretøj kræver.

“Goodyears C100-konceptdæk er specifikt designet til Citroën 19_19 Concept-bilen,” Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer, Consumer Europe hos Goodyear. “Dækket er forsynet med den teknologi, der kræves for at levere maksimal komfort og effektivitet med henblik på at opnå den elektriske mobilitet og de intelligente egenskaber, som er nødvendige for at understøtte en selvkørende bil.”

C100-konceptdækket er forsynet med adskillige innovative funktioner:

  • “Tall and Narrow”-struktur: C100 er næsten én meter i diameter sammenlignet med et gennemsnitsdæks kun 60 cm. Denne større diameter vil levere effektivitets-, komfort- og ydelsesfordele, lige fra lavere rullemodstand – til øget energieffektivitet og større rækkevidde for Citroën 19_19 Concept-bilen – til forbedrede kørselsegenskaber i vådt føre.
  • Tilpasset slidbanedesign: C100 er forsynet med et tilpasset, natur-inspireret slidbanedesign, der leverer både komfort og håndteringsfordele. C100 har næsten 100 flere mønsterblokke end gennemsnitsdækket, og dette medfører, at C100 leverer en ekstremt støjsvag kørsel, hvilket er af afgørende betydning, når komforten i elbilerne skal prioriteres. Desuden er materialet til rillerne i dækmønsteret inspireret af en natursvamps egenskaber. Med natursvampens evne til at blive hård, når den er tør, og bløde op, når den er våd, forbedrer dette fleksible dækmønster både håndtering, vejgreb og bremseevne i både vådt og tørt føre.
  • Intelligens og tilslutningsevne: C100-konceptdækket er designet til brug af avanceret sensorteknologi. Dækket er i stand til at registrere vejbelægningen og vejrforholdene og til at kommunikere med Citroën 19_19 Concept-bilens selvkørende styresystem med henblik på at forbedre køreegenskaberne. Dækket er også forsynet med en avanceret, aktiv slitageteknologi, der registrerer dækkets tilstand, hvilket giver mulighed for proaktiv dækvedligeholdelse.

Mens C100 udelukkende er et konceptdesign, leveres nogle af dækkets indbyggede teknologier, såsom “tall and narrow”-strukturen, allerede af Goodyear i dag, mens andre teknologier, f.eks. intelligente dækfunktioner, er ved at blive udviklet.

“Citroën er en pioner inden for mobilitet, og virksomheden har igennem hele sin historie udviklet ikoniske køretøjer og banebrydende nye teknologier. Som en markering af 100 års jubilæet er Goodyear beæret over at kunne indgå partnerskab med Citroën om at skrive endnu et kapitel om fremtidens mobilitet,” konkluderer Rytokoski.