Flere bliver selvstændige, men kvinderne halter efter mændene
Hjem UNDERSØGELSE Flere bliver selvstændige, men kvinderne halter efter mændene

Flere bliver selvstændige, men kvinderne halter efter mændene

Af Redaktionen

Et stigende antal danskere skifter livet som ansat ud og starter egen virksomhed.

Det viser en ny undersøgelse fra Dun & Bradstreet, tidligere kendt som Bisnode.

Tallene viser dog også, at det fortsat er mændene, der er mest ivrige efter at leve iværksætterdrømmen ud.

I 2017 blev der stiftet 12.853 såkaldte enkeltmandsselskaber i Danmark. Et tal, der siden er steget støt til 28.070 i 2021. En stigning på hele 118 pct. Men det er fortsat mænd, der tegner sig for flertallet af de nye selskaber, mens kvinderne sakker bagud.

– Tallene viser, at iværksætterdrømmen i den grad lever. En drøm, som COVID-19 og øget hjemmearbejde med stor sandsynlighed har givet yderligere rygstød. Det er dog værd at bemærke, at kvinderne fortsat sakker bagud i forhold til mændene, siger Christian Anders Elkjær, Subject Mattet Expert hos Dun & Bradstreet.

Hvor kvinderne i 2017 tegnede sig for 37,5 pct. af de nystiftede selskaber, er tallet faldet til 34,8 pct. i 2021.

Flere bliver selvstændige, men kvinderne halter efter mændeneKvinderne stifter selskaber inden for omsorg og sundhed

Undersøgelsen viser også, at kvinderne i stor stil holder sig inden for omsorg og sundhed, når de starter op som selvstændige. Fx findes der betydeligt flere kvindelige stiftere af selskaber inden for ‘sundhedsvæsen- og sociale foranstaltninger’, hvor hele 69 pct. af de nystiftede selskaber står i en kvindes navn, hvorimod kvinderne kun udgør 6,5 pct. og 13,3 pct. inden for hhv. bygge- og anlægsbranchen og transport og godshåndtering i 2021.

Iværksætterdrømmen lever i Hovedstaden

Et geografisk blik på tallene viser, at der klart er flest med en iværksætter i maven i Region Hovedstaden, hvor 40 pct. af de nye enkeltmandsselskaber så dagens lys i 2021. Samtidig er det også i hovedstaden, at flest kvinder springer ud som selvstændige med 36.5 pct., hvorimod den laveste andel af kvindelige iværksættere findes i Region Nordjylland med 32,1 pct.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>