Intelligente termostater opvejer stigningen og sparer i gennemsnit forbrugeren for DKK 1.789
Hjem BÆREDYGTIGHED Intelligente termostater opvejer stigningen og sparer i gennemsnit forbrugeren for DKK 1.789

Intelligente termostater opvejer stigningen og sparer i gennemsnit forbrugeren for DKK 1.789

Af Redaktionen

På blot et år er varmeudgifterne til gas i Danmark steget med 89 procent trods lavere forbrug.

Men ved hjælp af intelligente teknologier såsom smarte termostater kan forbrugerne i gennemsnit spare DKK 1.789 om året – mere end nogensinde før!

I 1. kvartal 2021 betalte en familie med to voksne og to børn i et 150 kvm. energirenoveret hus i gennemsnit DKK 3.864 for opvarmning . I 2022 anslås det at selv samme familie betaler DKK 7.214 for opvarmning. Varmeudgifterne per husstand er med andre ord i gennemsnit steget med hele 89 procent i forhold til året før, og det på trods af, at varmebehovet i denne ret milde vinter var tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er dog måder og midler til at opnå betydelige omkostningsbesparelser på trods af vedvarende høje priser.

Smarte teknologier kan hjælpe – tjener sig selv hjem på mindre end et år

Den umiddelbart letteste måde at reducere varmeudgifterne på er ved at gøre brug af intelligente teknologier såsom smarte termostater. De smarte termostater fra tado° muliggør en langt mere effektiv udnyttelse af energien og dermed besparelser på i gennemsnit 22 procent om året . Med en varmeregning på DKK 7.214 spares der i gennemsnit DKK 1.789. Det betyder, at købet af en Smart Termostat fra tado° tjener sig selv hjem på mindre end et år.

Ved hjælp af intelligente algoritmer, geofencing, smarte tidsplaner, justering i forhold til vejrdata og andre funktioner, opvarmer de smarte termostater fra tado° kun, når og hvor det er nødvendigt. På denne måde bliver boligen opvarmet i et hensyn til både komfort og ønsket om at opnå besparelser. Med Energy IQ-funktionen kan tado°-brugere også til hver en tid se deres nøjagtige varmeomkostninger og energiforbrug og dermed bedre kontrollere deres månedlige varmeomkostninger. Takket være de detaljerede trin-for-trin instruktioner i appen kan du selv installere termostaten på ingen tid. Derudover er de smarte termostater blandt de mest kompatible på markedet og fungerer med over 95% af alle husstande i Europa og 18.000 varmesystemer fra over 900 OEM’er.

Intelligente termostater opvejer stigningen og sparer i gennemsnit forbrugeren for DKK 1.789”De høje energipriser giver problemer for mange forbrugere – i øjeblikket er prisstigningen enorm både i Danmark og resten af verden. Men teknologier som smarte termostater er både en overkommelig og langsigtet løsning til at spare på energiregningen uden at give køb på komforten. Køber du en smart termostat nu, vil du med det samme se besparelsen på din næste varmeregning. Anskaffelsesomkostningerne afskrives på mindre end et år,” siger Christian Deilmann, medstifter og CPO i tado°.

Brug af ren energi gavner både pengepungen og klimaet

Energieffektivitet og innovation er vigtigere end nogensinde før, hvis vi skal mindske Europas afhængighed af fossile brændstoffer. På de tidspunkter, hvor energien er særlig dyr, bruger tado° den oplagrede varme og det varme vand, så man undgår at købe den dyre energi. Med bæredygtige løsninger som varmepumper i kombination med intelligent styring af tado° og tidsvarierende el-tariffer bliver energi en renere løsning med lavere omkostninger. En fleksibel efterspørgsel efter energi vil samtidig være nøglen til et vedvarende energisystem i Europa.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>