Kunstig intelligens i fremtiden: hvordan og hvornår?

Dette er sponsoreret indhold

Kunstig intelligens i fremtiden: hvordan og hvornår? 1Kunstig intelligens har uden tvivl været et af de mest dominerende emner i tech-branchen de seneste par år. Specielt i slutningen af de forgangne årti gjorde mange tech-virksomheder i Silicon Valley og resten af verden store fremskridt i forhold til at udvikle den interessante teknologi. Det bringer både spænding og nervøsitet med ind i det nye årti med tanke på, hvordan og hvornår vi får udviklet kunstig intelligens, der gør menneskets arbejdskraft overflødige. For selvom der er utallige muligheder i den nye teknologi og der ifølge changedirection.dk konstant bliver hyret flere folk til tech-branchen med speciale i udviklingen og varetagelsen af den nye teknologi, så er der også dystre udsigter for menneskeheden, hvis kunstig intelligens kommer til at varetage mange af de jobs, der i dag bestrides af mennesker.

I denne artikel dykker vi ned i kunstig intelligens’ univers og ser på, hvor vi står henne i 2020? Er vi på nippet til at gøre os selv overflødige med denne teknologi eller kan vi rent faktisk gøre verden til et bedre sted at være med kunstig intelligens.

Hvor er vi, med kunstig intelligens i 2020?

I øjeblikket er vi stadig forholdsvis tidlige stadier i udviklingen af kunstig intelligens, men der er ingen tvivl om, at der vil ske enorme fremskridt i det nye årti. AI-drevet innovation bliver den næste helt store trend, hvis man skal tro på ekspert i tech-udvikling og de skarpeste hoveder i branchen. Kunstig intelligens er kommet for at blive, og det er kun et spørgsmål om tid før, at det bliver implementeret i alle aspekter af vores hverdag. Hele vores daglige rutine fra vi står op om morgenen og kører på arbejde til vi går i seng, vil vi kunne opleve den kunstige intelligens indflydelse. Derfor er der ingen tvivl om, at selvom vi ikke har kunstig intelligens fuldt implementeret i 2020, er det noget der bliver forsket exceptionelt meget i, i disse år.

Hvad kan vi bruge kunstig intelligens til?

Kunstig intelligens kommer til at ændre vores måde at leve på generelt. Fremtidens menneske kommer i kontakt med kunstig intelligens uanset om de skal til lægen, på arbejde eller handle ind i supermarkedet. Det er dog lige nu primært sundhedssektoren, der har stor glæde af den kunstige intelligens, da data indsamlet og analyseret af en computer kan hjælpe læger med at fortælle om patienterne er i livsfare. Dette system bruges allerede flere steder i USA, Japan og Holland, og er helt sikkert også noget der vil komme til den danske sygehussektor på et tidspunkt.

Hvor skal vi passe på med kunstig intelligens?

Nogle dystopiske analyser af kunstig intelligens indikerer, at der er områder vi skal passe på med den kunstige intelligens. Enkelte tech-eksperter peger nemlig på, at den kunstige intelligens bliver menneskets endeligt, hvis ikke det reguleres. En super avanceret kunstig intelligens vil nemlig i princippet kunne være i stand til at træffe fatale beslutninger, der ikke er i menneskers magt at stoppe. Derfor er der også mange kritikere af brugen af kunstig intelligens rundt om i verden.