Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden
Hjem ENERGI Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden

Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden

Af Redaktionen
  • Nexans meddeler, at opkøbet af Reka Cables, en førende virksomhed inden for fremstilling af høj-, mellem- og lavspændingskabler, er gennemført.

  • Med en omsætning på 172 millioner euro i 2022 er dette opkøb helt i tråd med koncernens strategiske ambition om at blive en Pure Electrification Player med fokus på at bidrage til kulstofneutralitet inden 2030.

  • Nexans og Reka Cables vil samle deres idéer og ekspertise på tværs af Norden. Den kombinerede forretning vil fortsat være på forkant med bæredygtighed og innovation for at levere sikre kabler af høj kvalitet til nordiske kunder.

Nexans offentliggør i dag, at virksomheden har gennemført opkøbet af Reka Cables, en førsteklasses producent af høj-, mellem- og lavspændingskabler i Finland, fra Reka Industrial (noteret på NASDAQ Helsinki Ltd.) efter modtagelse af myndighedsgodkendelse.

Dette opkøb markerer endnu en milepæl i Nexans’ ambition om at blive en Pure Electrification Player med fokus på den overordnede værdikæde.

Reka Cables, der har hovedkvarter i Hyvinkää, Finland, har leveret kabler af høj kvalitet til kunder inden for energi-, infrastruktur- og byggesektoren i over 60 år. Virksomheden driver tre fabrikker i Finland, som skal supplere Nexans’ eksisterende aktiviteter i Sverige og Norge. I 2022 rapporterede Reka Cables et aktuelt salg på 172 millioner euro og et EBITDA på 11 millioner euro.

Kombineret med Nexans’ globale rækkevidde og innovationskapacitet vil virksomhederne skabe betydelig værdi for kunder i og uden for Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur, der lægger vægt på bæredygtighed og førsteklasses kundeoplevelser.

Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden

REKAs produktionsanlæg i Riihimäki

Lars Josefsson, General Manager BU Nordic Nexans, udtalte:
“Vi er utrolig glade for at byde nye kolleger velkommen og blive en af de største spillere i Norden. Sammen kan vi gøre endnu mere for at løse vor tids største udfordring, klimaomstillingen, og accelerere elektrificeringen både her i Norden og resten af verden. Et af vores konkrete bæredygtighedsmål er, at 95 procent af alt, hvad vi sælger i Norden, også skal produceres i Norden i 2025. Nu hvor Reka bliver en del af Nexans når vi 90 procent lokal produktion og er godt på vej til at nå målet før tid.”

Markku E. Rentto, formand for bestyrelsen for Reka Industrial , udtalte: “Forretningstransaktionen skaber nye muligheder for Reka Cables-teams og vil give dem nye muligheder for at vokse og udvikle sig i fremtiden som en del af Nexans”.

Som en del af opkøbet vil Reka Cables blive integreret i Nexans’ forretningsgruppe for distribution og brug. Denne operation åbner også store perspektiver for både Reka Cables’ og Nexans’ teams med udsigt til endnu flere synergier og udviklingsmuligheder.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>