Det cyberkriminelle marked er en velsmurt maskine
Hjem SIKKERHED Ny HP rapport: Det cyberkriminelle marked er en velsmurt maskine

Ny HP rapport: Det cyberkriminelle marked er en velsmurt maskine

Af Redaktionen

Ny rapport fra HP Wolf Security viser, at e-handel med sårbare data på det mørke internet ikke er så forskellig fra den legitime online detailverden, hvor tillid og verifikation spiller en stor rolle.

Nye malware-værktøjer gør det samtidig nemmere end nogensinde at være cyberkriminel.

Det cyberkriminelle marked er en velsmurt maskineHvad der foregår på det mørke internet, er en skjult verden for de fleste.

Men det hele er måske ikke så kryptisk, som man kunne forvente. HP har i dag offentliggjort rapporten The Evolution of Cybercrime: Why the Dark Web is Supercharging the Threat Landscape and How to Fight Back – an HP Wolf Security Report, der giver et indblik i, hvordan den cyberkriminelle onlinehandel fungerer. Rapporten viser blandt andet, at cybersikkerheden er under hårdt pres fra “plug and play” malware-værktøjer, der gør det nemmere end nogensinde at udføre komplekse hackerangreb.

Med ”plug and play” malware-værktøjer kan selv amatørhackere udføre hackerangreb og videresælge sårbare data på det mørke internet, som til forveksling minder om den legitime online detailverden, hvor sælgernes omdømme og tidligere bedømmelser er afgørende for deres næste handler.

”Det har desværre aldrig været nemmere at være cyberkriminel. Komplekse angreb krævede tidligere seriøse færdigheder, viden og ressourcer. Nu er teknologien og guides tilgængelig for småpenge. Kernen i dette er ransomware, som har skabt et nyt cyberkriminelt økosystem, der belønner nye amatørhackere med en del af overskuddet. Dette skaber, hvad der minder om en fabrikslinje for cyberkriminalitet, der producerer angreb, som kan være meget svære at forsvare sig imod,” siger Alex Holland, Senior Malware Analyst hos HP Inc.

Rapporten viser endvidere, at samtlige af de analyserede cyberkriminelle markedspladser opererer med feedbacksystemer, hvor sælgere bedømmes fra handel til handel – tillid og omdømme er ironisk nok vigtige parametre, når der handles på det cyberkriminelle online marked. Hertil kræves der på 77% af de analyserede cyberkriminelle markedspladser en licens for at sælge, hvilket kan koste over 20.000 kroner. 85% af markedspladserne bruger deponeringsbetaling, hvor en tredjepart opbevarer pengene, indtil handlen er på plads.

Et andet nøgleresultat fra rapporten:

  • Malware er billig og let at få fat i – 76% af malware og 91% af exploits (kode, der giver angribere kontrol over systemer gennem softwarefejl), sælges for under 80 Leverandører sælger disse i pakkeløsninger, der reducerer behovet for tekniske færdigheder og erfaring til at udføre komplekse, målrettede angreb – i dag er kun 2-3% af aktørerne avancerede kodere.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>