Eltronic Group stifter nyt power-to-x-selskab
Hjem NYE PRODUKTER Eltronic Group stifter nyt power-to-x-selskab

Eltronic Group stifter nyt power-to-x-selskab

Af Redaktionen

Med det nye selskab – Eltronic PtX – vil teknologikoncernen Eltronic Group være med til at effektivisere og skalere produktionen af grønne brændstoffer.

Der er ingen tvivl om, at der er behov for grønne brændstoffer til at reducere CO2-udledning verden over.

Efterspørgslen på de underliggende power-to-x-teknologier, som fx elektrolyse, er derfor kraftigt stigende, og flere og flere globale spillere indtræder på markedet. Forbedring af teknologiernes effektivitet samt udvidelse af produktionskapacitet anses som værende centrale parametre for at kunne skabe en signifikant markedsposition globalt.

Modularisering og industrialisering af danske power-to-x teknologier

Eltronic PtX A/S skal bidrage til at skabe en dansk førerposition indenfor power-to-x-teknologier og sikre opbygningen af en endnu større produktionskapacitet i Danmark. Virksomheden skal bl.a. udvikle og levere modulære procesanlæg, også kaldet ’balance of stack’, sammen med elektrolyseproducenter.

– Vores modularisering og industrialisering af processerne rundt om fx elektrolyse-processen skal kunne skabe grundlaget for, at Danmark også inden for power-to-x-området kan være et foregangsland, som udvikler effektive løsninger og inspirerer andre lande og organisationer til at gå med, siger Lars Jensen, CEO i Eltronic Group.

Erfaring og viden forpligter

Eltronic Group beskæftiger sig hovedsageligt med digitalisering og automatisering af processer, der bidrager til den grønne omstilling inden for vindindustri, x-to-power og industriel fremstilling. Ifølge Lars Jensen er det et naturligt næste skridt at udvide porteføljen med et firma udelukkende dedikeret til power-to-x.

Eltronic Group har over 20 års erfaring med at lave stærke partnerskaber med store danske industrielle teknologileverandører. Eltronic PtX skal fokusere på power-to-x-teknologier og bidrage til at udvikle og levere effektive modulbaserede løsninger sammen med kunder.

Eltronic Group stifter nyt power-to-x-selskab

Vores modularisering og industrialisering af processerne rundt om fx elektrolyse-processen skal kunne skabe grundlaget for, at Danmark også inden for power-to-x-området kan være et foregangsland, som udvikler effektive løsninger og inspirerer andre l

– I koncernen har vi over 10 års erfaring som udvikler og leverandør af seriefremstillede procesanlæg, hvor vi systematisk har bevist, at vi kan industrialisere og trække signifikant kost ud over tid. Yderligere har vi kontinuerligt evnet at følge med vores kunders udviklingspipeline af nye produkter. Vi har altså opbygget stor og væsentlig know-how, som gør, at vi er klædt godt på til at bidrage til at forbedre vores kunders konkurrenceevne, forklarer Lars Jensen.

Eltronic PtX skabes på baggrund af en bred teknisk erfaring indenfor forskellige typer af gasser og medier i procesanlæg samt de underliggende ingeniørdiscipliner som automation, proces, maskinteknik, el og software.

Kendt Eltronic-profil bliver CEO i Eltronic PtX

Eltronic Group har hentet en kendt profil tilbage til koncernen til at lede det nye selskab. I august 2022 tiltrådte Ryan Nielsen stillingen Director of Power-to-X i Eltronic Group, og nu har han skiftet den stilling ud med CEO i Eltronic PtX.

Ryan Nielsen har stor erfaring med at opbygge en højteknologisk virksomhed der laver seriefremstillede procesanlæg. I 2014 var han med til at starte Eltronic Fueltech, som først var en afdeling i Eltronic. I dag er det et selvstændigt selskab med en omsætning på godt en kvart milliard kroner, der udvikler x-to-power-teknologi, som skal hjælpe med at drive fremtidens grønne skibsfart. I Eltronic Fueltech var Ryan Nielsen Vice President frem til 2018. Herefter og indtil han kom tilbage til Eltronic Group sidste år, har han blandt andet været ansvarlig for at opbygge omfattende produktionsanlæg til brintproduktion i et stort, internationalt selskab.

– Vi er allerede i fuld gang og har de første ordrer på integrerede processystemer i hus. Nu ser vi frem til for alvor at tage fat på arbejdet med at udvikle og industrialisere power-to-x-teknologier i Danmark, siger Ryan Nielsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>