Ny undersøgelse sammenligner energiforbrug ved fiber  og 5G
Hjem UNDERSØGELSE Ny undersøgelse viser sammenligner energiforbrug ved fiber og 5G

Ny undersøgelse viser sammenligner energiforbrug ved fiber og 5G

Af Redaktionen

Med en eksplosiv stigning i datatrafik stiger behovet for et fokus på klimabelastningen ved samfundets digitale infrastruktur.

En ny undersøgelse sammenligner energiforbruget ved fiber- og 5G-netværk.

Ny undersøgelse sammenligner energiforbrug ved fiber  og 5GMålet er at reducere klimaaftrykket og tilbyde virksomheder større gennemsigtighed ved valg af netværk.

Med en konstant stigende digitalisering af vores professionelle og private liv er vi online og genererer data som aldrig før. I øjeblikket fordobles datamængden hvert tredje år.

Derfor er det helt afgørende at forholde sig til energiforbrug og miljøbelastning ved den digitale infrastruktur, som skal håndtere den eksploderende datatrafik.

Den uvildige leverandør af energianalyser Eoptimo har på vegne af GlobalConnect Danmark sammenlignet energiforbrug ved fiber- og 5G-netværk, som tilsammen skal bære al fremtidens data.

Undersøgelsen konkluderer, at fiber er 13 gange mere effektivt end en tilsvarende 5G-forbindelse og påvirker klimaet en del mindre. Det mest miljømæssigt optimale er at udnytte hver teknologi til det, den er skabt til.

Fiber og 5G skal supplere hinanden

5G og fiber giver begge adgang til internettet, men de har hvert sit formål. Fiber sikrer den stabile højhastighedsforbindelse til virksomheden eller hjemmet. 5G sikrer den mobile og fleksible forbindelse på farten.

Branchen skal måle energiforbrug

GlobalConnect arbejder på at kunne kortlægge energiforbrug så detaljeret, at kunder kan få adgang til viden om miljøbelastningen fra lige præcis deres digitale infrastruktur og træffe oplyste beslutninger om de mest optimale løsninger til deres behov.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>