Nyt sikkerhedshul kan lamme hver 10. mobiltelefon
Hjem SIKKERHED Nyt alvorligt sikkerhedshul kan lamme hver 10. mobiltelefon

Nyt alvorligt sikkerhedshul kan lamme hver 10. mobiltelefon

Af Redaktionen

Check Point Research har fundet et alvorligt sikkerhedshul, der kan give hackere mulighed for at blokere både internetadgang og opkald for telefoner, der benytter et chipset fra den kinesiske producent UNISOC.

 Hackere har mulighed for at slukke modemmet i 11 pct. af alle mobiltelefoner i verden.

Det er konsekvensen af et nyt sikkerhedshul som Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har opdaget. Sikkerhedshullet findes i firmwaren i modemchippen til Androidtelefoner, fra producenten UNISOC, og er blevet klassificeret som 9,4 ud af 10 på en skala over, hvor alvorligt sikkerhedshullet er.

“Dette er et af de mest alvorlige sikkerhedshuller, vi har fundet i telefoner, hvilket klassificeringen på 9,4 også understreger. Telefonen er i dag den primære kommunikationskanal for de fleste mennesker, og hvis hackere har held med at udnytte dette sikkerhedshul, vil de kunne slukke for telefonens modem og dermed lukke for både internet og opkald til omverden,” siger Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Efter opdagelsen af sikkerhedshullet har Check Point Research kontaktet UNISOC, der sidenhen har udviklet en opdatering, der lukker hullet. Google oplyser, at denne opdatering vil indgå i den næste sikkerhedsopdatering til Android.

Nyt sikkerhedshul kan lamme hver 10. mobiltelefon“Da sikkerhedshullet bliver lukket med Googles næste opdatering, opfordrer vi på det kraftigste brugere, der har en Androidtelefon med et modem fra UNISOC, til at opdaterer deres telefon så snart, det er muligt at downloade sikkerhedsopdateringen. Indtil da er telefonerne nemlig sårbare. Desuden vil jeg slå et slag for, at brugere generelt sikrer, at deres telefon automatisk opdaterer både apps og styresystem, så man altid har den nyeste og mest sikre version installeret.” afslutter Niels Zimmer Poulsen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>