Ny varslingsrapport fra Armis: Dette års valg er et oplagt mål for cyberkrigsførelse
Hjem SIKKERHED Ny varslingsrapport fra Armis: Dette års valg er et oplagt mål for cyberkrigsførelse

Ny varslingsrapport fra Armis: Dette års valg er et oplagt mål for cyberkrigsførelse

Af Redaktionen
  • 42% af IT-chefer verden over frygter, at truslen er forestående og har allerede rapporteret potentiel cyberkrigsførelse til myndighederne

  • IT-chefer ser en stigende grad af trusler fra Kina, Rusland og Nordkorea

Cybersikkerhedsfirmaet Armis advarer om, at valgåret 2024, hvor halvdelen af verdens befolkning går til stemmeurnerne, vil være det hidtil største mål for cyberkrigsførelse med det formål at forårsage massive forstyrrelser.

Armis’ årlige rapport om global cyberkrigsførelse, The Invisible Front Line: AI-Powered Cyber Threats Illuminate the Dark Side, afslører, at organisationer og regeringer verden over står over for nye kritiske trusselsniveauer fra nationalstater og i vid udstrækning mangler de nødvendige forberedelser til at kunne forsvare sig mod forestående cyberkrigsførelse.

“I det største globale valgår i historien er demokrati det vigtigste mål for nationale trusselsaktører,” siger Nadir Izrael, CTO og medstifter af Armis. “Vi befinder os i et cyberkapløb, og samfundet er som helhed i fare. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt skifter fra reaktivt til proaktivt forsvar, før det er for sent.”

39 % af verdens IT-chefer mener, at cyberkrigsførelse kan påvirke integriteten af en valgproces, og 42 % mener, at cyberkrigsførelse kan ramme medierne. I år, hvor befolkningen i 76 lande forbereder sig på at gå til stemmeurnerne, har denne allerede eksisterende tvivl sat scenen for kalkulerede angreb på offentlighedens tillid til valgprocesserne. Hvis det lykkes, kan cyberkrigsførelse destabilisere økonomier og lamme kommercielle og samfundsmæssige systemer.

60 % af IT-chefer verden over rapporterer også, at digitale transformationsprojekter er blevet forsinket eller stoppet på grund af cyberkrigsførelse. Innovationstempoet er højt, og forskere fra Armis Labs’ har afsløret aktører med forbindelse til Rusland, Nordkorea, Iran og Kina, som alle bruger kunstig intelligens. Armis Labs ser også en stigning i antallet af sårbarhedskombinationer, der anvendes af trusselsaktører i et enkelt angreb.

Ny varslingsrapport fra Armis: Dette års valg er et oplagt mål for cyberkrigsførelse“At stole på ældre teknologier med manuelle sikkerhedsprocesser er som at medbringe en kniv til en ildkamp med tanke på de trusler, vi står over for, og det arsenal, som nationalstatslige aktører har,” fortsætter Izrael. “Det er afgørende, at sikkerhedsansvarlige bekæmper ild med ild og udnytter AI-drevne løsninger, der giver dem relevante oplysninger, før fjenden opdager en sårbarhed, et angreb bliver iværksat, eller organisationen bliver påvirket. At være på forkant er lig med at være forberedt.”

Armis Centrix for Actionable Threat Intelligence er et AI-baseret system til tidlig varsling, der udnytter det mørke internet, dynamiske honeypots og menneskelig intelligens (HUMINT) til at forudse trusler, forstå deres potentielle indvirkning og træffe forebyggende foranstaltninger for at neutralisere dem, hvilket effektivt skifter sikkerhedsstillingen fra forsvar til angreb.

Armis’ rapport om cyberkrigsførelse i 2024, The Invisible Front Line: AI-Powered Cyber Threats Illuminate the Dark Side, er baseret på en undersøgelse af over 2.600 globale IT-beslutningstagere og egen data fra Armis Labs.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>