Porsche hylder den klassiske 356 med retro-futuristisk koncept
Hjem EFTER ARBEJDE Porsche hylder den klassiske 356 med retro-futuristisk koncept

Porsche hylder den klassiske 356 med retro-futuristisk koncept

Af Redaktionen

Hvordan ville den første Porsche se ud, hvis den blev designet i dag?

Med Vision 357 giver Porsches eget designcenter et spektakulært bud.

Med designstudiet Vision 357 tager Porsche nu hul på fabrikkens 75-års jubilæum og hylder den klassiske Porsche 356 – Ferry Porsches drøm om at bygge sin egen sportsvogn. Designerne har imidlertid ikke skullet tage hensyn til produktionstekniske begrænsninger, men har derimod fået frit løb til at bringe fortidens enkle og monolitiske form ind i fremtiden.

Detaljer som de innovative forlygter, som mikser originale former med ny teknologi, er eksempler på designelementer, som understreger den grundlæggende idé med Vision 357: Hvordan ville Ferry Porsches drøm om en sportsvogn se ud, hvis den skulle designes i dag?

En særlig fødselsdagsgave

“Vi har skabt en helt særlig fødselsdagsgave i form af Vision 357, som bruger den klassiske 356 som grundlag for at fremhæve det særlige ved vores design-DNA. Designstudiet er et forsøg på at kombinere fortiden, nutiden og fremtiden med proportioner, der minder om dets historiske arketype og detaljer, som visualiserer visioner for fremtiden,” forklarer Vice President, Style Porsche, Michael Mauer.

Vision 357 er bygget på strukturen fra en 718 Cayman GT4 RS og rummer således den seneste teknologi fra Porsche. Designstudiet er et af højdepunkterne i særudstillingen ’75 Years of Porsche sports cars’ som kan opleves på Volkswagens ’DRIVE’ Forum i Berlin, der åbnede for offentligheden den 27. januar. Vision 357 vil også blive præsenteret på ’South by Southwest’ i Austin, Texas, fra den 10. marts.

Design har været en elementær del af Porsche siden mærkets oprindelse, og historien byder på en lang række studier og konceptbiler, som har skabt grundlaget for Porsches umiskendelige design.

Porsche hylder den klassiske 356 med retro-futuristisk koncept

Med Vision 357 giver Porsches eget designcenter et bud på, hvordan den første Porsche ville se ud, hvis den blev designet i dag.

“At tænke højt om fremtiden er en af Style Porsches kerneopgaver. Designstudier som Vision 357 kan ses som en pulje af idéer, der fodrer morgendagens design. Vi er konstant på en konceptuel rejse mod fremtidens mobilitet, og Porsches historie fungerer konstant som vores inspirationskilde. At kigge tilbage på vores traditioner, når vi skaber en visionær konceptbil, er derfor ikke så paradoksalt. Kreativ frihed er vigtigt. Det er nemlig her, de spændende idéer pludselig dukker op og hjælper os med at bringe Porsches designfilosofi videre i nye og innovative retninger,” forklarer Michael Mauer.

En moderne fortolkning af 356

Med sin simple og monolitiske form, den smalle kabine, faldende taglinje og brede skuldre giver Vision 357 tydelige referencer til linjerne på den originale 356. Et af de elementer, som fortsætter historien, er forruden, som visuelt smyger sig rundt om A-stolperne. De tidligste udgaver af 356 havde en delt forrude med en stolpe i midten, som i 1952 blev erstattet af en moderne, buet forrude i ét stykke. Vision 357 udvikler videre på dette design ved at lade forruden visuelt smelte sammen med de sorte A-stolper og sideruderne, hvilket får vinduespartiet til at ligne visiret på en racerkørers hjelm.

Bilens funktionelle komponenter er integreret i selve formen, akkurat som på de første udgaver af 356, hvilket understreger den skulpturelle karakter. Et eksempel er de integrerede dørhåndtag ved sideruderne samt baglygterne, som skjules bag en mønstret række af punkter i selve karrosseriet og kommer til syne, når de tændes.

Et andet nik til den originale 356 er den markante grill på bagenden, hvori bremselyset er integreret. Der er desuden referencer i lakken, da det tofarvede koncept – her med Ice Grey Metallic og Grivola Grey Metallic på det nedre område på fronten – giver associationer til de grå toner, som allerede var populære i halvtredserne.

Ligesom 718 Cayman GT4 RS har Vision 357 luftindtag placeret bag fører- og passagervinduet, og logoet ’eFuel’ på tankdækslet signalerer, at den omkring 500 hestekræfter stærke 4,0-liters boxermotor er designet til at køre på syntetisk produceret og CO2-reducerende brændstof. Lyden forstærkes i øvrigt af de to udstødninger, som er skabt af titanium med et blåligt ydre, mens de indvendigt er beklædt med keramisk materiale.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>