Proofpoint lancerer nye løsninger til beskyttelse af ”Very Attacked Persons”

Målrettede angreb mod enkeltpersoner udgør en større og større andel af cyberkriminaliteten. It-sikkerhedsfirmaet Proofpoint lancerer derfor nye løsninger, som øger beskyttelsen af de personer i en virksomhed, der hyppigst udsættes for angreb.

Proofpoint lancerer nye løsninger til beskyttelse af ”Very Attacked Persons” 1”Very Attacked People” (VAP) er en fællesbetegnelse for de personer i en virksomhed, der har størst risiko for at blive udsat for phishing eller andre former for bedrageri. Det behøver ikke nødvendigvis at være den øverste chef. Ofte er det en person med lettilgængelige kontaktoplysninger og adgang til store mængder information, for eksempel en kommunikations- eller markedsansvarlig. Gruppeadresser inden for eksempelvis administration og salg rammes også i stor udstrækning.

Nu udvider Proofpoint deres produktplatform med en række nye løsninger, som styrker beskyttelsen af de mest udsatte individer. Løsningerne er baseret på adaptiv sikkerhedskontrol, som gør det muligt at isolere URL’er i e-mails manuelt baseret på modtagerens risikoprofil og på den måde skabe et ekstra sikkerhedslag. Proofpoint Isolation til e-mail og browsere åbner links i en adskilt sky, samtidig med at brugeren ser en sikker og spejlet version af websiden og kan fortsætte med at arbejde og hente information uden afbrydelser.

Analysen af links sker ved hjælp af informationsdatabasen i Proofpoint Targeted Attack Protection. Løsningen kan også anvendes til samarbejdsværktøjer som Dropbox og Microsoft SharePoint.

”Målrettede e-mailangreb med inficerede links er fem gange så hyppige som forsøg med inficerede vedhæftede filer. Proofpoint er det eneste sikkerhedsfirma, der kan isolere links på baggrund af brugerens risikoprofil og give de sikkerhedsansvarlige mulighed for at anvende isolering som et effektivt værktøj de steder, hvor behovet er størst, samtidig med at slutbrugeren får en positiv oplevelse,” siger Ryan Kalember, Executive Vice President of Cybersecurity Strategy hos Proofpoint.