Det berygtede botnet er tilbage: Emotets aktivitet tredoblet på kun én måned
Hjem SIKKERHED Det berygtede botnet er tilbage og viser: Emotets aktivitet tredoblet på kun én måned

Det berygtede botnet er tilbage og viser: Emotets aktivitet tredoblet på kun én måned

Af Redaktionen

Emotet, som Europol har udråbt som den farligste malware i verden, har ifølge Kaspersky vist en svimlende 200 procents stigning i aktivitet på fra februar til marts 2022.

Aktivitetsniveauet er på sit højeste siden botnettets comeback i november 2021, hvilket tydeligt viser, at gruppen bag har oprustet markant.

Det berygtede botnet er tilbage: Emotets aktivitet tredoblet på kun én månedEmotet er både et botnet (et kontrolleret netværk af inficerede enheder, der bruges til at angribe andre enheder) og en malware, der kan stjæle, typisk finansiel, data fra inficerede enheder.

Den berygtede malware blev ellers lukket ned efter en fælles indsats fra flere globale myndigheder i januar 2021. I november 2021 vendte Emotet desværre tilbage og gruppen bag har siden øget deres ulovlige aktiviteter gevaldigt. Både ved at sprede deres malware via Trickbot-kampagner (trojanske heste) og senere gennem ondsindede spam-kampagner.

Kasperskys undersøgelser af trusselslandskabet viser, at antallet af ofre gik fra 2.843 i februar til hele 9.086 i marts 2022 – som altså er en tredobling af ofre på kun én måned. Ligeledes er antallet af angreb, der er opdaget med Kasperskys løsninger vokset fra 16.897 i februar til 48.597 i marts 2022.

”Emotet var et meget avanceret netværk, der hjemsøgte mange organisationer verden over. Nedlukningen af Emotet og splittelsen af gruppens netværk var et væsentligt skridt mod at mindske truslerne på verdensplan og fjernede dem fra toppen af trusselslisten i over et år. Selvom antallet af angreb endnu ikke er på niveau med tidligere Emotet-operationer, så ser vi en tydelig aktivering af botnettets operatører og der er høj sandsynlighed for, at denne trussel spreder sig yderligere i de kommende måneder,” siger Alexey Shulmin, sikkerhedsefterforsker hos Kaspersky.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>