Dansk hackerhus kaprer Troels Ørting til bestyrelsen
Hjem SIKKERHED Dansk hackerhus kaprer Troels Ørting til bestyrelsen

Dansk hackerhus kaprer Troels Ørting til bestyrelsen

Af Redaktionen

Den internationale it-sikkerhedsekspert Troels Ørting Jørgensen, der er formand for World Economic Forums globale center mod cyberkriminalitet, bliver en del af bestyrelsen i det fremadstormende it-sikkerhedsfirma Improsec.

Dansk hackerhus kaprer Troels Ørting til bestyrelsenTroels Ørting skal blandt andet hjælpe Improsec ud over landets grænser for alvor.

Danske Improsec, der tryktester og forbedrer it-sikkerheden hos en lang række danske og internationale virksomheder, har fået Troels Ørting Jørgensen med på teamet. Den internationalt anerkendte sikkerhedsekspert skal sætte yderligere skub i den vækstrejse, den danske it-startup har begivet sig ud på siden etableringen i 2015.

Han indtræder pr. 1. september i bestyrelsen, der nu udover Troels Ørting Jørgensen udgøres af de tre ejere, Jakob H. Heidelberg, Claus Vesthammer og Kenni Lund, samt bestyrelsesformand Ulf Munkedal.

Troels Ørting Jørgensen, der er formand for Global Centre for Cybersecurity hos World Economic Forum og forhenværende chef for Europols Cybercrime Center, ser et stort potentiale i de uvildige og specialiserede ydelser, Improsec leverer både til private virksomheder inden for blandt andet den finansielle sektor, energi og forsyning og den maritime sektor. Improsec leverer også til en række offentlige virksomheder, blandt andet via SKI.

”Improsec har et meget stort potentiale, fordi de har samlet et team af meget dygtige og højt specialiserede eksperter indenfor it-sikkerhed, og fordi de er uvildige og har det helt rette etiske og moralske kompas. Tillid og troværdighed betyder alt inden for it-sikkerhed, og netop det skiller fårene fra bukkene. Efter mange år i udlandet betyder det meget for mig at lægge skulderen til vognen hos så spændende en dansk start-up,” siger Troels Ørting Jørgensen.

Erfaring fra politi og politik

Hos Improsec er man henrykte over at få en så erfaren it-sikkerhedsprofil ombord til at accelerere professionaliseringen af virksomheden og til at åbne nye døre.

”Jeg er ærlig talt stolt over, at en kapacitet som Troels Ørting Jørgensen skal være med til at blåstemple Improsec og fokusere vores forretning. Troels har den politiske tæft, og han har baggrunden i politi, efterretningsvæsen og sikkerhed og kommer med et usammenligneligt netværk blandt beslutningstagere og C-level profiler. Det kan løfte os ud i nye kredse, både i Danmark og internationalt,” siger CEO i Improsec, Jakob H. Heidelberg.

Mange små og mellemstore danske virksomheder tager for let på cyber-truslen, mener Troels Ørting Jørgensen, hvilket er paradoksalt, når Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden. Særligt i en corona-tid, hvor mange virksomheder kobler alt tænkeligt til internettet, og adgangen til virksomheders kritiske systemer er blevet betydelig lettere.

Der er brug for de kompetencer og den uvildighed, som Improsec bidrager med til at sætte fokus på virksomhedernes sprækker i sikkerheden uden at være fortaler for specifikke produkter. Og det behøver ikke at være dyrt for at være effektivt, så længe man fokuserer indsatsen de rette steder.

”Danske virksomheder står ikke øverst på agendaen hos de største og mest sofistikerede cyber-kriminelle. Det, vi står over for, er typisk mindre, profitorientere hackere, der ikke bruger en krone på at stjæle en 50-øre. Det betyder, at man kan komme rigtig langt med en basal ’cyber-hygiejne’ i form af f.eks. to-faktor-godkendelse og kontrol med brugerrettigheder. Alligevel nøjes mange med at gøre lidt hist og pist. Man bør få nogle udenforstående til at analysere, hvor man har åbne vinduer, og hvilke man bør fokusere på at lukke,” siger Troels Ørting Jørgensen.

Vækster med 85 procent

Improsec er et uafhængigt sikkerhedshus, der udfører uvildig sikkerhedsrådgivning, herunder både offensive og defensive opgaver. Offensive opgaver kan f.eks. være testangreb på systemer, netværk eller hele virksomheder for at finde huller i sikkerheden og dermed den afledte risiko mod forretningen. Improsec hjælper desuden både danske og internationale kunder defensivt med at øge deres modstandskraft mod avancerede angribere, der for eksempel kan infiltrere en organisation og overtage administrationen af it-systemerne i jagten på løsepenge.

Mens markedet for teknisk sikkerhedsrådgivning vokser 15-20 procent årligt, har Improsec det første halvår af 2020 oplevet en vækst over 85 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I maj blev den erfarne it-sikkerhedsmand Ulf Munkedal hentet ind som bestyrelsesformand i Improsec. Ulf Munkedal har siden 1997 været en af de førende eksperter i Danmark inden for it-sikkerhed og har blandt andet skabt en sikkerhedsvirksomhed, der i 2014 blev solgt til en udenlandsk organisation.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>