Skandinavisk hackaton for smartere vedvarende vindenergi
Hjem EVENT Skandinavisk hackaton for smartere vedvarende vindenergi

Skandinavisk hackaton for smartere vedvarende vindenergi

Af Redaktionen

Internet of Things (IoT) betragtes som en af de ti mest afgørende teknologier for fremtidens erhvervsliv og samfund.

Skandinavisk hackaton for smartere vedvarende vindenergi 2sær inden for vedvarende energi vil moderne teknologi spille en central rolle, når der skal udvikles nye ideer, når eksisterende idéer skal gentænkes, og når der skal bruges så få ressourcer som muligt. Så hvad er mere naturligt end at bringe akademikere og erhvervs- og it-eksperter sammen i én fælles indsats for at fremskynde udviklingen?

SAP og den norske SAP-brugergruppe SBN arrangerer derfor sammen med en række store aktører inden for vindenergi et 24-timers hackaton. Deltagerne er ingeniør- og it-studerende fra de seks højest rangerede universiteter i Norge, Sverige og Danmark.

Startskuddet lyder fredag den 21. september, og målet er at anvende data i realtid fra en vindmølles IoT-enhed og dens digitale tvilling til at finde på innovative koncepter, løsninger og services baseret på SAP Cloud Platform der resulterer i smartere udnyttelse af vindenergi.

Vindkrafteksperter fra Siemens, Equinor (tidligere kendt som Statoil), Vattenfall, Vestas og Ørsted vil deltage i juryen sammen med repræsentanter fra SAP og Accenture.

Mentorer fra branchen samt SAP og Accenture vil være tilstede på de seks universiteter Danmarks Tekniske Universitet – DTU (DK), Aalborg Universitet (DK), Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet – NTNU (NO), Universitet i Oslo – UiO (NO), Chalmers Tekniska Högskola (SE) og KTH Royal Institute of Technology (SE) for at hjælpe med rådgivning, teknisk support, branchekendskab og svar på faglige problemstillinger – alt dette så de studerende får en så god vejledning som muligt og lykkes med deres opgave og forhåbentlig finder på nogle spændende innovative løsninger.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>