Telia åbner for 1.000 MBIT/S i mobilnettet
Hjem NYHEDER Telia åbner for 1.000 MBIT/S i mobilnettet

Telia åbner for 1.000 MBIT/S i mobilnettet

Af Redaktionen

Danmark runder i dag en teknologisk milepæl. For første gang har danske mobilkunder nu adgang til en internethastighed, der har rundet den magiske grænse på 1.000 Mbit/s.

Telia åbner for 1.000 MBIT/S i mobilnettet 2I første omgang har Telia åbnet for 1.000 Mbit/s i København. Men flere byer er på vej. Det er dog stadig kun en lille håndfuld mobiltelefoner, der overhovedet understøtter så høje hastigheder.

”1.000 Mbit/s i mobilnettet er en vigtig milepæl. Den symboliserer, hvor hurtigt det går med den digitale udvikling i disse år”, siger teknologidirektør i Telia Danmark, Henrik Kofod.

”I 2016 gennemførte vi i Telia den første vellykkede 5G-test i Europa. Siden da har vi haft fuld fokus på fremtidens teknologier. Det gælder selvfølgelig 5G og IoT, men også videreudvikling af 4G-teknologien, hvor vi altså nu har rundet 1.000 Mbit/s i et almindeligt åbent og kommercielt miljø”, uddyber Henrik Kofod.

Kun få mobiler kan være med
Selvom det betyder en bedre mobiloplevelse for den enkelte Telia-kunde, understreger Henrik Kofod dog, at man ikke som enkeltperson skal forvente at kunne foretage en måling, der runder den magiske grænse.

”Først og fremmest er 1.000 Mbit/s en nærmest vanvittig hastighed til en mobiltelefon, der sjældent bruger mere end 3-4 Mbit/s, når det går rigtig højt. Der er i dag kun en lille håndfuld modeller, der overhovedet understøtter så høje hastigheder som 1000 Mbit/s”, siger han.

Første mast er åben – flere er på vej
”Milepælen i dag skal ses i lyset af, at mobilteknologi er en såkaldt delt resurse. Det vil sige, at de mobilkunder, der er koblet på samme mast deles om mastens samlede kapacitet. Derfor giver det på nuværende tidspunkt også kun mening at opgradere til 1.000 Mbit/s på master, hvor rigtig mange mennesker er på nettet samtidig”, forklarer Henrik Kofod.

I første omgang er der åbnet for 1.000 Mbit/s på en enkelt mast, der er placeret i en sidegade til Kongens Nytorv i København. Men flere opgraderinger er på vej både i København og andre af landets største byer.

FAKTA OM TELIA OG MOBILNETTET

  • 2010: Telia åbner for 4G som første mobiludbyder i Danmark.
  • 2016: Telia gennemfører den første vellykkede 5G-test i Europa.
  • 2018: Telia demonstrerer real time 5G-løsninger for danske kunder og myndigheder.
  • 2018: Telia åbner for 1.000 Mbit/s på 4G
  • Mobilnetværket består i dag af over 4.000 mobilmaster i DanmarkDet er dermed Danmarks mest fintmaskede mobildækning

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>