Ny undersøgelse: Ledere er bekymrede for egen datakvalitet
Hjem UNDERSØGELSE Ny undersøgelse: Ledere er bekymrede for egen datakvalitet

Ny undersøgelse: Ledere er bekymrede for egen datakvalitet

Af Redaktionen

En global undersøgelse fra Salesforce viser, at der er manglende tillid til egen datakvalitet, mens bekymringen for at gå glip af de muligheder, der er ved AI samtidig vokser.

Ifølge Jan Simonsen, der er landechef i Salesforce Danmark, vil virksomheders succes afhænge af kvaliteten af den data, som de forsyner kunstig intelligens med.

 Ifølge undersøgelsen ‘Salesforce State of Data and Analytics’ er næsten ni ud af ti analyse- og IT-ledere (87%) enige om, at AI vil kræve, at virksomheder i højere grad prioriterer datastyring. Undersøgelsen er gennemført blandt mere end 10.000 beslutningstagere i 18 lande.

“Den AI-revolution, som vi oplever på nuværende tidspunkt, vil sætte nye standarder for håndtering af data. Virksomheders succes vil afhænge af kvaliteten af den data, som de forsyner kunstig intelligens med. At opbygge et solidt fundament for AI kræver en gennemtænkt strategi for dataindsamling, styring, opbevaring, analyse og intern kommunikation,” udtaler Jan Simonsen, landechef i Salesforce Danmark.

Sikkerhedsbrud: En trussel mod datakvalitet

Mere end to tredjedele (68%) af de adspurgte forventer en betydelig stigning i mængden af data de næste 12 måneder. Og i den forbindelse bliver datasikkerhed betragtet som den største udfordring for at håndtere og udnytte dataen til egne interesser.

Ny undersøgelse: Ledere er bekymrede for egen datakvalitet

Jan Simonsen, landechef i Salesforce Danmark

Hele 65 procent af de adspurgte har oplevet sikkerhedsbrud i 2021/2022. Af dem kunne 35 procent ikke genskabe dataen.

“I dag er data noget af det mest værdifulde, som virksomheder kan besidde, men det kræver også et ansvar at beskytte kunder og brugere imod datalæk. Det er svært at forudse alle farerne, men de rigtige strategier og værktøjer vil ikke kun bidrage til øget produktivitet og indkomst, men også skabe mere værdi for samfundet,” udtaler Jan Simonsen.

Værdien af data udnyttes ikke nok

At håndtere en øget mængde data fra en bred palette af kilder handler om mere end sikkerhed – det er også udfordrende at standardisere. I undersøgelsen peger analyse- og IT-ledere på, at manglende synergi af data er en barriere for at skabe

værdi. Dertil mener næsten samtlige af de adspurgte forretningsledere (94%), at man ikke udnytter værdien af data godt nok i dag.

“Spredt og isoleret data er en bekymring hos mange forretningsledere. De oplever, at en overvældende mængde data fra mange forskellige kilder udgør en stor hindring i at udnytte sin data på en værdifuld måde,” fortæller Jan Simonsen og fortsætter:

“Virksomheder skal se på, hvordan de kan redefinere deres egne strategier for håndtering af data og dermed sikre, at AI kan udnyttes sikkert og effektivt i fremtiden. Samtidig skal deres ansatte kende værdien af data og det potentiale, som følger med. Det vil skubbe virksomhederne ind i en mere datadrevet fremtid,” afslutter Jan Simonsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>