VARIOPRINT iX-SERIEN FEJRER ET SUCCESFULDT FØRSTE ÅR
Hjem NYHEDER VARIOPRINT iX-SERIEN FEJRER ET SUCCESFULDT FØRSTE ÅR

VARIOPRINT iX-SERIEN FEJRER ET SUCCESFULDT FØRSTE ÅR

Af Redaktionen

Canons inkjet-arkproduktionsprinter i varioPRINT iX-serien blev lanceret i april 2020 og har i dens første år på markedet været en absolut succes.

Særligt grafiske virksomheder har installeret printeren til at understøtte vækst på tværs af en bred vifte af højkvalitets-applikationer.

70 % af brugerne er kommercielle og online-printvirksomheder, der fremstiller traditionelle kommercielle printapplikationer, herunder, men ikke begrænset til, brochurer, lykønskningskort, flyers, postkort og bøger. Med over 100 solgte enheder i dets første år har løsningen vist sig at være populær over hele verden.

Grafiske virksomheder bliver konfronteret med mindre oplag, højere omkostninger, krævende leveringstider og efterspørgsel efter et mere forskelligartet printudbud, hvilket sætter dem under konstant pres til at fremskynde produktionen. Derudover har mange printvirksomheder udtrykt, at de skal gå på kompromis, fordi deres eksisterende teknologier enten præsterer på produktivitet eller kvalitet, men ikke på begge. Canon lancerede varioPRINT iX-serien for at tilbyde en løsning, der kunne levere førsteklasses kvalitet på et bredt udvalg af medier på en rentabel måde sammen med en høj produktivitet, hurtig behandlingstid og højere oppetid.

Overgang til inkjet

Over 40 % af varioPRINT iX-seriens nye brugere har ikke prøvet Canons udstyr før og har installeret printeren til at komplementere andre teknologier eller til at flytte printoplag fra offset og liquid toner til digitalt inkjet. Siden installationen af en varioPRINT iX2100-printer har Printmedien Ennetsee AG, en mindre grafisk virksomhed i Schweiz, udskiftet alle sine offset-volumener, og virksomhedens ejer, Roman Nussbaumer udtaler, at “offset-print er noget, der hører fortiden til for os, og i dag printer vi kun inkjet.”

VARIOPRINT iX-SERIEN FEJRER ET SUCCESFULDT FØRSTE ÅRRoman Nussbaumer fremhæver, hvordan iX2100 har gjort det muligt for virksomheden at fjerne trin i printprocessen og øge produktiviteten: “Med Canons varioPRINT iX-serie kan vi fremstille produkter i rette tid, på en mere produktiv måde, og vi kan hurtigere tilpasse os markedet. Ved at bruge inkjet kan alt dette gøres i ét trin. Det betyder med andre ord inden for seks til syv timer – i stedet for to til tre dage, som vi tidligere behøvede med offset. Samtidig er produktion kvalitetssikret, og der er ingen fejl i printkørslen.”

Han forklarer også, hvordan inkjet-printeren er brugervenlig, og at den kan opnå en overlegen kvalitet – noget, der er utrolig vigtigt for Printmedien Ennetsee AG: “Inden for en måned efter installationen af den nye løsning har vi fået nye ordrer, som vi ikke vil have fået med offset-print. Printeren er enkel at bruge, og du kan altid stole på slutproduktet. De tests, vi har udført, viser, at printkvaliteten er på niveau med – hvis ikke bedre end – offset. Takket være vores nye produktions-setup kan vi nu være mere konkurrencedygtige, selv over for internationale virksomheder, eftersom vi har fået ordrer, som tidligere blev lavet i udlandet.”

Printerens output blev også evalueret af Fogra og fik FOGRA51-certificeringen for at opnå Process Standard Digital (PSD) Print Check-specifikationen. Derfor kan kunderne være trygge ved, at deres teknologiinvestering opnår de allerhøjeste niveauer af farvenøjagtighed, ensartethed, printopløsning, detaljeskarphed og printstabilitet.

Severn Print har base i Storbritannien og udvidede sin printerflåde med en varioPRINT iX2100 med automatisk indbinding i august 2020. Printeren kører sammen med en VarioPrint i300 og ColorStream 3900-baneprinter, og siden dens installation har Severn kunnet øge sin kapacitet med 75-80 %.

Mark Allington, administrerende direktør hos og ejer af Severn, fortæller følgende om printerens vigtigste egenskaber: “Canon er virkelig på forkant med inkjet-print, og den nye varioPRINT iX-serie har sat en ny standard for inkjet-print. Printeren leverer banebrydende kvalitet, der matcher offset-, toner- og liquid toner-teknologier, sammen med de allerhøjeste niveauer af oppetid og driftssikkerhed, uden at man behøver gå på kompromis med prisen. Den giver os muligheden for at tilbyde vores kunder et større udbud af applikationer, herunder muligheden for at printe på et større udvalg af medier fra 60 g/m2 ikke-coated til 350 g/m2 coated. Dette vil hjælpe os med at udvide vores kundebase yderligere, både herhjemme og i udlandet.”

Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA hos Canon Europe, kommenterer: “Vi er glade for at se, at der har været en sådan positiv interesse i varioPRINT iX-serien fra det globale kommercielle printmarked. Da vi lancerede printeren sidste år, ville vi tilbyde grafiske printvirksomheder en løsning, hvor de ikke længere skulle gå på kompromis med produktivitet eller mediealsidighed for at kunne levere højkvalitets-applikationer. Det er derfor opløftende at modtage feedback fra brugerne, der bekræfter, at serien leverer på alle områder, og at den giver brugerne mulighed for at overgå kundernes forventninger, påtage sig nye arbejdsopgaver og skabe vækst i deres forretninger.”

Seriens succes på markedet underbygges af, at varioPRINT iX-serien i 2020 fik tildelt en EDP-pris, og den blev udset som en førende teknologi på Keypoint Intelligence Outstanding Innovation Awards inden for produktionsprint, hvor dommerne fremhævede, at varioPRINT iX-serien er “den første ægte inkjet-arkprinter, der kan håndtere både coatede og ikke-coatede medier i forskellige formater og vægte”.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>