Volvo Introducerer Premium Luftkvalitetsteknologi
Hjem NYHEDER Volvo Introducerer Premium Luftkvalitetsteknologi

Volvo Introducerer Premium Luftkvalitetsteknologi

Af Redaktionen

Volvo Cars introducerer verdens første premium luftkvalitetsteknologi, hvilket giver Volvo-ejere mulighed for at indånde ren og sund luft i deres biler.

Volvo Introducerer Premium LuftkvalitetsteknologiDesuden giver teknologien ejeren mulighed for at rense luften i kabinen inden kørslen.

Volvos nye Advanced Air Cleaner-teknologi leveres med en sensor, der måler PM 2,5-niveauer inde i kabinen. Denne teknologi er unik for Volvo og fås p.t. ikke hos noget andet bilmærke på markedet.

PM 2,5 er et meget anvendt mål for luftkvalitet og indikerer antallet af partikler i luften. Globalt lider mange byområder under PM 2,5-værdier, der overstiger det af Verdenssundhedsorganisationen anbefalede niveau, hvilket understreger behovet for at minimere denne påvirkning.

Nu fås Advanced Air Cleaner-teknologien på Volvos 60- og 90-serie, som er baseret på ’Scalable Product Architecture’ (SPA). Takket være et syntetisk, fiberbaseret filter og ionisering, holdes op til 95 procent af alle PM 2,5-partikler ude af kabinen.

Teknologien optimerer luftkvaliteten inde i bilen og begrænser de skadelige helbredseffekter, der er forbundet med luftforurening og partikler. Renere luft inde i bilen hjælper også med at fremme sikker kørsel, da sund og frisk luft kan være med til at øge førerens koncentration.

Integreret i Volvo On Call Appen

Volvo-ejerne kan også bruge Volvo On Call-smartphone-appen til nemt at planlægge en ekstra rengøring af kabineluften inden kørslen. Appen informerer derefter om de faktiske PM2,5-niveauer inde i kabinen efter rengøringen.

”Med vores Advanced Air Cleaner-teknologi kan du være sikker på, at den luft du indånder inde i din Volvo er renere og sundere end luften udenfor,”udtaler Anders Löfvendahl, senior teknisk ekspert i kabineluftkvalitet hos Volvo Cars. “Vi tror, at ren luft er god for dig, både ud fra et sundheds- og et sikkerhedsperspektiv, og vi vil fortsætte med at udvikle på dette område.”

Ud over Advanced Air Cleaner-teknologien arbejder Volvo Cars også på at skabe et sundt miljø inde i sine biler på andre måder. Volvos ingeniører har længe fokuseret på at fjerne emissioner fra organiske stoffer i bilen og minimere mængden af allergifremkaldende materialer fra interiøret.

Volvo Cars har strenge sourcingkrav til leverandører for at minimere dannelse og emission af lugt fra komponenter og materialer, der bruges inde i kabinen. Virksomheden arbejder også tæt sammen med en række universiteter og andre institutter om projekter relateret til materialebrug samt udvikling og implementering af stadig strengere allergistandarder for interiøret.

Et specielt team af ’lugteksperter’, internt kendt som The Noses (Næserne), tester komponenterne både individuelt og på bilniveau for lugtemissioner. På trods af teknologiske fremskridt forbliver dette team uundværligt for lugtkontrolprocessen, da den menneskelige næse er meget mere følsom end et hvilket som helst analytisk instrument.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>