​Fire ting du skal spørge dig selv om, inden du optager lån
Hjem NYHEDER ​Fire ting du skal spørge dig selv om, inden du optager lån

​Fire ting du skal spørge dig selv om, inden du optager lån

Af Redaktionen

Hvert år optager flere tusinde dansker lån til alt fra boligkøb til ferier.

​Fire ting du skal spørge dig selv om, inden du optager lånDet er nemlig nemmere end nogensinde at finde og blive godkendt til både større og mindre lån. Der er dog en række ting, som er vigtige at være opmærksomme på, før du beslutter dig for at låne penge. Derfor gennemgår vi i det følgende fire spørgsmål enhver bør stille sig selv, før de optager lån.

Hvad skal lånet bruges til?

Lån penge til alt fra boligdrømmen til en ny computer. Det er dog vigtigt, at du starter med at gøre klart præcis, hvad lånet skal bruges til – dette kan nemlig have betydning for hvilket type lån, du skal optage. Er din mobiltelefon gået i stykker, og har du akut brug for en ny, vil et kviklån som regel være den bedste løsning.

Er der derimod tale om et større lån til en bil eller en bolig, er det et helt andet type lån, du skal optage. Gør dig således nogle klare overvejelser, så du ikke tager et lån, der er for stort eller småt i forhold til det, du har brug for.

Har jeg råd til lånet?

En anden ting, som er vigtigt at spørge sig selv om, er, om du har råd til lånet. Du skal være i stand til at betale pengene tilbage med alle de renter og gebyrer, det måtte indebærer. Selv hvis der er tale om et forholdsvis lille afdrag månedligt, er det nødvendigt, at du lægger et budget for at sikrer dig, der vil være luft i din økonomi til at betale beløbet hver måned. Er det ikke tilfældet, skal du lade vær at optage lånet, eller overvejer at tage et mindre lån.

Hvordan finder jeg det bedste lån for mig?

Det kan være svært at finde ud af, hvad det helt rigtige lån er for dig. Som nævnt, er det naturligvis vigtigt at starte med at vide præcis, hvad lånet skal bruges til, da det kan afgøre hvilken type lån, der er det rigtige. Hvis du ønsker at finde det billigst mulige lån, skal du se på, hvad ÅOP er på lånet. Det står for årlige omkostninger i procent, og siger derfor noget om, hvor mange penge lånet kommer til at koste om året. I dag er der heldigvis online services, der kan hjælpe dig med at finde det lån, der passer bedst til din økonomi.

Er det nødvendigt med lånet?

Generelt er det vigtigt at overveje, om det overhovedet er nødvendigt med lånet. Kan du spare op til din rejse, nye computer eller cykel uden at tage lån, er det langt at foretrække. Der er mange udgifter forbundet med at tage et lån, og netop derfor er det ikke altid den bedste løsning. Brug tid på at lægge budget og skabe dig et et klart overblik over din økonomi, før du beslutter dig for, om et lån er den rigtige løsning.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>