77% flere konkurser end i oktober sidste år
Hjem UNDERSØGELSE 77% flere konkurser end i oktober sidste år

77% flere konkurser end i oktober sidste år

Af Redaktionen

Mens vi venter på ny regering trækker skyerne sammen over de nye konkurstal fra Creditsafe Danmark.

732 selskaber drejede i oktober nøglen om med konkurs, heraf 445 alene i region Hovedstaden, hvilket er en stigning på 121% i forhold til samme måned sidste år – og signifikant flere end i september, hvor 252 gik konkurs i regionen.

På landsplan svarer 732 konkurser til en 77 % stigning i forhold til samme måned sidste år. Antallet udgør en bræt opvågning i forhold til den forgangne måned, hvor “blot” 488 – der ellers var hidtidig årsrekord – gik konkurs.

Minimum 1.500 tabte jobs

”Vi ser stadig flest enkeltmandsvirksomheder bukke under, men margin mellem overlevelse og exit snævrer nu også ind for de lidt større virksomheder med mange ansatte”, siger Creditsafe’s landechef Morten Kofoed-Larsen.

77% flere konkurser end i oktober sidste år34 af de konkursramte selskaber i oktober beskæftigede flere end 10 ansatte (årsværk) – nogle af dem betydeligt flere. Tilsammen udgjorde de halvdelen af de alt 1.500 tabte årsværk i oktober.

Oveni de 1.500 årsværk skal lægges den beskæftigelse, der er knyttet til virksomhedernes ejere, som ikke indgår i job-opgørelsen. Ligesom et årsværk kan dække over flere jobs i form af deltidsansættelser.

Restauranter og overnatning bløder

Ifølge Creditsafe Danmark’s tal går ingen brancher fri i oktober. Og dog er der ekstra pres på brancherne overnatning og restauration samt bygge og anlæg.

Hvor der sidste år i oktober gik 30 selskaber konkurs inden for overnatning og restauration, var antallet den forgangne måned steget til 79 (en stigning på 59%). I bygge og anlæg gik 64 konkurs sidste år – i den forgangne måned var antallet 125 (en stigning på 49%).

Også transport og opbevaring har leveret til månedens konkursstatistik, i alt 42 selskaber, svarende til 31 % flere end sidste år.

Nordjylland skiller sig positivt ud

Region Sjælland og Region Nordjylland skiller sig positivt ud i månedens tal med status quo i forhold til samme måned sidste år.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>