Otte nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi
Hjem BÆREDYGTIGHED Otte nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

Otte nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

Af Redaktionen

Energistyrelsen har givet tilsagn om 6,2 millioner kroner i tilskud til otte projekter.

Otte nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologiFx støtter puljen udvikling af store fjernvarmeprojekter i Tyskland og Nederlandene. Projekterne fremmer den danske energieksportindsats gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

Som en del af Energiaftalen i 2018 blev der afsat midler til en tilskudspulje, som skal styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Ansøgningsrunden for 2020 er nu afsluttet, og private og offentlige virksomheder søgte sammen om mere end 19 mio. kr. Der var i alt afsat 6,2 mio. kr. Det vidner om en stor interesse fra både virksomheder og myndigheder i at samarbejde om at udbrede dansk grøn ekspertise og herigennem styrke danske eksportmuligheder.

Vinderprojekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte den danske ekspertise i spil i pilotprojekter, markedsanalyser, virksomhedsalliancer samt gennem styrkelse af myndighedssamarbejder på energiområdet. De otte projekter vil understøtte Danmarks kernekompetencer inden for blandt andet fjernvarme og energieffektivisering over hele verden – fra USA og Canada til Tyskland, Nederlandene og videre til Egypten og Kina.

Puljen støtter blandt andet et samarbejde mellem Erhverv Norddanmark og offentlige nøgleaktører i Los Angeles, som har vedtaget ambitiøse klimamål og massive investeringer i grøn energiomstilling. Projektet skal styrke danske små og mellemstore energivirksomheders eksportmuligheder i Californien.

Puljen støtter desuden flere fjernvarmeprojekter målrettet Nederlandene og Tyskland, som skal promovere danske teknologiløsninger og erfaring på fjernvarmeområdet. Begge lande står overfor at skulle omstille deres varmeforsyning fra mindre sort til mere grøn for at kunne nå deres klimamål. Desuden skal projekterne klæde danske virksomheder bedre på ved at øge kendskabet til fjernvarmemarkederne.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>