Danskerne er et flytteivrigt folkefærd
Hjem UNDERSØGELSE Vi Danskere er et flytteivrigt folkefærd

Vi Danskere er et flytteivrigt folkefærd

Af Redaktionen

Vi danskere er ikke bange for at flytte.

Faktisk er vi tværtom så glade for at flytte, at der sidste år blev registreret svimlende 950.000 flytninger på landsplan.

Stigende indbyggertal og ændrede flyttemønstre forklarer udviklingen, vurderer Nybolig.

Vi danskere holder os ikke tilbage med at skifte bolig.

Det er konklusionen, hvis man ser nærmere på antallet af flytninger på det danske boligmarked de seneste år. For mens der i 2011 blev registreret 821.754 flytninger, blev der registreret 950.019 flytninger i 2021. Den udvikling svarer til en stigning på knap 16 pct. på ti år. Det viser tal fra historisk Statistik.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er det en bemærkelsesværdig stigning, som bør ses i lyset af flere faktorer.

-Vi er blevet cirka 280.000 flere indbyggere i Danmark de seneste ti år, og samtidig er danskernes levealder stigende. Det er demografiske forhold, der naturligt finder vej til statistikkerne over tid. Samtidig ser vi, at danskernes flyttemønstrene har ændret sig. Vi flytter langt oftere, end vi gjorde for en eller to generationer siden, siger Peter J. Mattsen, adm. direktør i Nybolig.

Samtidig har lave boligrenter og en historisk stor køberefterspørgsel under pandemien sat ekstra skub på antallet af flytninger de seneste få år.

Danskerne er et flytteivrigt folkefærd

Peter J. Mattsen, adm. direktør i Nybolig. Foto: Nybolig

-Da landet blev ramt af coronapandemi og samfundsnedlukninger, blev danskernes købelyst på boligmarked antændt i et omfang, vi aldrig har set før. Her er der ingen tvivl om, at de lave renter har skabt attraktive vilkår, og at de har motiveret mange boligejere til at gøre alvor af deres boligdrømme, siger Peter J. Mattsen.

Nybolig er påpasselig med at spå om fremtiden. Men alt andet lige forventer man, at vi de kommende år vil se en mere moderat udvikling i danskernes flytteaktivitet.

-Vi har set markante rentestigninger det seneste års tid, og samtidig har stigende energipriser og inflation gjort danskerne lidt mere forsigtige, når de bevæger sig ud på boligmarkedet. Vi forventer fortsat mange flytninger på lejemarkedet, mens vi forventer en lidt roligere udvikling på ejerboligmarkedet som konsekvens af, at antallet af bolighandler generelt har stabiliseret sig i løbet af 2022, afslutter Peter J. Mattsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>