Hvad du behøver at vide om AIOps
Hjem AI Hvad du behøver at vide om Artificial Intelligence for IT Operations

Hvad du behøver at vide om Artificial Intelligence for IT Operations

Af Redaktionen

“Vi gør din IT-styring nemmere”. Hvor mange it-udbydere har ikke lovet det – og slet ikke levet op til løftet?

Enklere, nemmere at håndtere og dermed billigere it-løsninger er og bliver alle it-leverandørers hellige gral.

Men spørgsmålet er, om Artificial Intelligence for IT Operations, AIOps, ikke rent faktisk kan leve op til det løfte.

Brugt korrekt kan AIOps hjælpe en virksomhed med at bevare sin fleksibilitet selv i arbejdstunge perioder, hvilket igen fører til en højere innovationsgrad og stabil støtte til digitale forandringer. Altså: enklere it-styring, mindre administrativt sidearbejde – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Men hvad er AIOps? Hvordan virker det?

Kort sagt kan man sige, at AIOps er en tilgang, der kombinerer automatisering med analyse og en eller anden form for kunstig intelligens. Det kan være machine learning eller deep learning. Med andre ord: AIOps indsamler, analyserer og bruger derefter data til selv at rette eventuelle it-problemer og sikre, at systemerne fungerer, som de skal for brugerne. Mængden af ​​data er allerede i dag enorm og vil vokse mere og mere – intet menneske kan analysere det og tilpasse forretningen til det.

Dette er et skift, der vil ændre mange arbejdsroller i it-afdelinger. Man kan sammenligne med det skifte, som finansverdenen gennemgik, da man gik fra manuel handel til automatiseret handel. Børsmægleren stod ikke længere på gulvet med en telefon ved hvert øre – han satte sig pludselig foran en skærm og lod systemerne gøre det hårde arbejde.

Hvad du behøver at vide om AIOps

Fredrik Arveskär, regionschef, Norden og Benelux, Infinidat

Et konkret eksempel på AIOps-teknologi er Infinidats Neural Cache-tjeneste, som forbedrer og forbedrer datalagring med indbygget intelligens. Med den kan man læne sig tilbage og slappe af, mens opbevaringen optimeres mere og mere, som tiden går. Der medfølger naturligvis hundrede procent SLA-garantier. Vi kalder det “AI in the box”, fordi det er en løsning, der sættes ind i en lagerplatform og så virker der.

Dette i kombination med et forbrugsbaserede prissystem gør, at it-leverandørerne kan levere hvad de har lovet, siden it blev født: at gøre it-styring nemmere. Betal kun for det, du virkelig bruger, lad en AIOps-løsning stå for it-administration.

Af: Fredrik Arveskär, regionschef, Norden og Benelux, Infinidat

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>