IT Media Group fylder 10 år
Hjem EVENT IT Media Group fylder 10 år

IT Media Group fylder 10 år

Af Redaktionen

I Teslas lokaler på Norrmalm i Stockholm fejrer IMG ti års jubilæum.

 Rummet er indrettet i glitrende sølv og guld. Virksomhedens administrerende direktør Annika Guldroth er klædt i sølv for dagen.

Hvis det skal fejres, skal det være det. Bobler og drinks – alle alkoholfrie – serveres sammen med diverse snacks og arrangementet, eller skal vi kalde det en fest, ånder sundhed og bæredygtighed. Logisk, da to af IMG’s publikationer hedder IT-sundhed og IT-bæredygtighed.

Fra den lille scene fortæller Annika Guldroth i sin velkomsttale om idéen, der fik hende til at starte IMG og det første it-kanalsite:

”Jeg arbejdede i et mediehus og følte, at jeg havde tanker om at bevæge mig mere mod it og digitalisering. Noget jeg ikke fik meget opmærksomhed for, så jeg stoppede, det er den jeg er,” siger hun med et grin og tilføjer:

 IT Media Group fejrer 10 år Annika Guldroth, CEO og grundlægger af IT Media Group

“Så startede jeg i 2014 IT Media Group – IMG. Siden da har fokus været på nyheder, ikke en masse sladder og andet pjat. Kodeordet er respekt for alle vi interviewer og skriver om, vi jagter ikke klik, det du læser er helt målrettet. Hurtig respons og høj tilgængelighed er en anden sag. Vi vil også løfte kvinderne, det er ekstremt mandsdomineret i IT-branchen. Alle vores medarbejdere besidder nysgerrighed, fleksibilitet og mod”.

Ideen om bæredygtighed, som på en eller anden måde ser ud til at gennemsyre hele begivenheden, forstærkes af, at det er blevet valgt til at placere det i Teslas lokaler. Tesla er som bekendt en pioner inden for produktion af fossilfri elbiler. Annika fortsætter fra scenen:

IT Media Group fyller 10 år

Annika Guldroth, VD på IT Media Group

”Valget af lokation bliver ikke direkte værre, fordi Tesla fylder 10 år i Sverige i år. Så vi har to fødselsdagsbørn på samme alder på værelset”. Hun siger så selvfølgelig en ekstra tak til en række samarbejdspartnere, der har været med på rejsen mere eller mindre fra dag ét og stadig er med i dag.

 Efter Annika har talt, tager jeg en en-til-en snak med hende. Hun fortæller, at mediehuset IMG i dag driver otte nyhedssider. De er it-kanalen, it-finans, it-sundhed, it-detail, it-pædagogen, it-bæredygtighed, it-karriere og it-kanalen Danmark. Tanken var at dække hele Norden, men den slags planer er der ikke nu, siger Annika Guldroth. Sverige og Danmark må være nok.

 Det, at du driver så mange nyhedssider, der alle er nicheprægede, betyder, at du kan dirigere nyheder til så forskellige virksomheder som for eksempel skoler, sundhedsvæsen og detailhandel. Det bliver nemt for læserne at finde den kanal, der tiltaler dem.

Jeg beder Annika om at få nogle gode minder frem fra de seneste ti år:

“Det er svært, så meget har været så sjovt, men jeg må sige alle de gange, vi har lanceret et nyt nyhedssite. Det har været lige sjovt hver gang. At it-branchen forandrer sig er i sig selv sjovt og spændende. Der sker en masse hele tiden. Det, vi skriver om i dag, skrev vi ikke om for ti år siden«.

 Det er lige så svært at svare på spørgsmålet om, hvorvidt der er noget, hun fortryder eller gerne ville have gjort anderledes. Efter at have tænkt sig om et øjeblik fortæller hun, at hun ofte, ikke mindst i starten, var meget “sig selv”. At det havde været godt med en mentor eller en klangbund. At starte et mediehus op og drive det er ikke ligefrem en lille sag.

Jeg vil slutte af med at spørge – for det er ti års jubilæum i dag. Hvad sker der i fremtiden? Hvordan ser forretningen ud i dag? Annika griner, når hun svarer:

”Om ti år har jeg nok solgt. Får jeg et godt tilbud, er jeg ikke fremmed for at sælge. Jeg er fleksibel og måske så havde jeg startet noget andet”.

 Som ansat – dog på freelancebasis – hos IMG vil jeg lige sige direkte til Annika Guldroth: Lad være med at sælge Annika. Jeg finder det ekstremt svært at se nogen, der ville gøre det, du gør, bedre end dig. Tak for arrangementet og tak for chatten.

Av Mattias Malmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>