Hver sjette IT-konsulent er svært stresset
Hjem UNDERSØGELSE Barracuda Networks global undersøgelse: Hver sjette IT-konsulent er svært stresset

Barracuda Networks global undersøgelse: Hver sjette IT-konsulent er svært stresset

Af Redaktionen

En global undersøgelse fra Barracuda Networks blandt 500 Managed Service Providers (MSP) viser, at virksomheders behov for IT-ekspertise stiger.

Generelt forventer MSPer en vækst i deres omsætning på en tredjedel fra 2021 til 2022.

 Men den øgede vækst og interesse for bl.a. IT-sikkerhed betyder, at et faretruende stort antal konsulenter er stressede.

Peter Gustafsson, nordisk direktør for Barracuda Networks, ser med alvor på tallene:

Hver sjette IT-konsulent er svært stresset“Det er ingen hemmelighed, at der bliver løbet stærkt i IT-branchen. Men at hver sjette MSP siger, at deres gennemsnitsmedarbejder udviser høje tegn på stress, er problematisk. MSPer spiller nemlig en afgørende rolle for en lang række virksomheders IT-drift, bl.a. deres IT-sikkerhed. Så hvis disse konsulenter først sygemelder sig, vil det betyde en svækkelse af IT-sikkerheden i en lang række virksomheder – også i Danmark.”

Herunder er fire nedslagspunkter fra rapporten:
 • Hver sjette MSP siger, at gennemsnitsmedarbejderen er svært stresset
  Godt hver sjette respondent (16%) siger, at den gennemsnitlige medarbejder er svært stresset. Samtidig svarer 56%, at stress-niveauerne hos medarbejdere er moderate.
 • IT-sikkerhed er den primære tjeneste, virksomheder vil have
  Hele 92% af de adspurgte svarer, at de oplever et større fokus på IT-sikkerhed end tidligere. De største muligheder ligger inden for netværkssikkerhed (38%), endpoint security (33%) og netværksovervågning og – management (33%).
 • Virksomheder er tiltagende bekymrede for hackerangreb
  80% af de adspurgte svarer, at deres kunder er tiltagende bekymrede for cyberangreb – og at de henvender sig til eksterne leverandører som MSPer om hjælp.
 • Øget vækst i 2022
  Trods udfordrende omstændigheder forventer MSPer, at den gennemsnitlige omsætning vokser med en tredjedel til $12.12 millioner i år fra $8.93 millioner i 2021.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>