Dansk virksomhed vil hjælpe kontorkulturen på vej med data
Hjem NYE PRODUKTERCOMPUTERE Dansk virksomhed vil hjælpe kontorkulturen på vej med data

Dansk virksomhed vil hjælpe kontorkulturen på vej med data

Af Redaktionen

Der er både arbejdsglæde at hente og store summer at spare, hvis man driver kontorlandskabet på baggrund af data.

Det er budskabet fra MyDesk, der samler data om brugen af kontoret, så medarbejdere kan indrette sig på bedste vis, og kontoret udnyttes optimalt.

“Der er jo ingen, der synes, det er fedt at komme ind til et halvtomt kontorlandskab, hvor der kun sidder tre,” siger grundlægger

Vi flexer mellem hjemmet og kontoret som aldrig før, men der mangler et værktøj til at understøtte den nye kultur. Det opdagede den danske virksomhed, MyDesk, der vil gøre det nemt for medarbejdere at flexe og samtidigt illustrere overfor ledelsen, hvad virksomhedens pladsbehov reelt set er.

Det gør de med en kombination af registrerende sensorer og booking af kontorpladser, mødelokaler, parkeringspladser og kantinetilmeldinger.

“Kort fortalt kan vi give virksomhederne et overblik over, hvordan kontorpladser og mødelokaler bruges – og hvor meget de benyttes. Og så gør vi det nemt for medarbejderne at booke de kontorpladser, personen skal bruge i løbet af ugen,” fortæller Henrik Jøhnk Kristensen, der er partner og product manager hos MyDesk.

Dansk virksomhed vil hjælpe kontorkulturen på vej med data

Jesper Bo Larsen & Henrik Jøhnk Kristensen

Data skal give bedre kultur
Henrik Jøhnk Kristensen håber, at deres dataværktøj kan skabe en bedre kultur på arbejdspladser fx ved at hjælpe kolleger med at være på arbejde på samme tid.

“Der er jo ingen, der synes, det er fedt at komme ind til et kontorlandskab, hvor der kun sidder tre. På den her måde kan man nemmere planlægge, så man kan sidde sammen,” siger han.

Samtidigt frigiver sensorerne både kontorpladser og mødelokaler, hvis de alligevel ikke bruges. Og det løser et velkendt problem:

“Man har måske booket et mødelokale i to timer for en sikkerheds skyld, men man bruger det kun i 30 minutter. I det tilfælde frigiver sensoren lokalet, når det registrerer, at lokalet alligevel ikke bruges. Det er altsammen med til at udvide kontorets kapacitet,” forklarer Henrik Jøhnk Kristensen.

Er der egentlig behov for mere plads?
Og så er det alt det, som dataen afslører. For når man som virksomhed står med følelsen af pladsmangel, så kan det være værd at stoppe op, før man udvider.

“På den måde vi er i gang med at indrette os på på arbejdspladsen, så giver det ikke mening at operere med fuld kapacitet. Vi måler, hvor meget af kontoret, der rent faktisk bruges, og så kan virksomheden indrette sig efter det,” fortæller Henrik Jøhnk Kristensen og fortsætter: “Vi kan se, at virksomhederne typisk kun bruger mellem 50 og 70 af deres kapacitet, så der er mange penge at spare på lokalerne, hvis man stopper op og måler efter. Så kan man sikkert undgå den udvidelse.”

MyDesk, der blev grundlagt for to år siden, kom hurtigt fra start, da deres koncept talte ind i mange af de udfordringer, virksomhederne oplevede i forbindelse med corona. Nu er planen, at værktøjet skal gøre flex-seating så nemt og automatisk, at systemet sørger for alt fra kantinetilmelding til automatisk booking af parkering og ladestandere til elbiler. MyDesk er fuldt integreret med Microsoft, så langt de fleste virksomheder kan gnidningsfrit koble sig til systemet.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>