3 store udfordringer karakteriserer datacenterindustrien i 2023
Hjem NYE PRODUKTERCOMPUTERE 3 store udfordringer karakteriserer datacenterindustrien i 2023

3 store udfordringer karakteriserer datacenterindustrien i 2023

Af Redaktionen

Spar på el og vand, omfavn 5G og byg modulært.

Det bliver kodeordene for datacentervirksomheder i 2023.

Det er mangefacetterede udfordringer. For eksempel vil 5G stille nye krav både i kanten af ​​netværkene og i centrale datacentre, siger Stephen Liang, teknologichef hos Vertiv.

El-krisen ligger som et tungt tæppe over næsten alle aspekter af samfundet, det gælder også datacentre. Effektiv brug af energi vil sammen med 5G-løsninger og overgangen til modulære arkitekturer præge datacenterindustrien i 2023, hævder Vertiv, en førende global leverandør af udstyr til køling og andre løsninger til datacentre. Her beskrives de tre tendenser.

Tendens 1: Effektiv brug af energi

Der er i hvert fald tre grunde til at reducere energiforbruget til datacentre: chokerende elpriser, behovet for at reducere miljøbelastningen og nye love og regler om energiforbrug, der dukker op som paddehatte i mange lande. Ifølge Vertiv står datacentre for tre procent af verdens energiforbrug, og prognoser indikerer en andel på fire procent i 2030.

– Et datacenter i normal størrelse, der bruger vandkøling, hvilket er almindeligt, forbruger cirka 11 – 19 millioner liter vand om dagen. Det er på niveau med en by med 50.000 indbyggere, siger Stephen Liang, direktør for teknologi og ansvarlig for infrastruktur og løsninger hos Vertiv.

Datacenterindustrien er allerede i høj grad selvregulerende med hensyn til energi- og vandforbrug. Men der er behov for øget indsats og eksperthjælp fremadrettet. Det gælder ikke mindst overholdelse af love og regler på området.

Trend 2: 5G på kanten af ​​netværket

Installationer af edgeløsninger i kanten af ​​netværkene er stigende og 5G fremstår mere og mere som den optimale løsning til at arrangere kommunikation mellem dem og slutbrugerne. Udviklingen er allerede taget fart og efter alt at dømme vil den eksplodere.

3 store udfordringer karakteriserer datacenterindustrien i 2023Analysevirksomheden Omdia forudser, at halvdelen af ​​alle mobilabonnementer i verden, der anslås til knap seks milliarder, vil være af 5G-typen allerede i 2027.

Eksperter har forudsagt konvergensen mellem it og telekommunikation i årevis, og med 5G går disse forudsigelser i opfyldelse for alvor. Det har konsekvenser for datacentre, der skal øge kapaciteten til at håndtere de øgede mængder data. I takt med at funktionaliteten flytter sig fra centrale datacentre til mindre installationer i kanten af ​​netværkene, skal aktører i datacenterindustrien også øge 5G-kompetencen.

Trend 3: Modulære datacentre for øget skalerbarhed

Det bliver mere og mere populært at bruge modulære datacentre, for hurtigt at kunne øge kapaciteten og ydeevnen. Det drejer sig for eksempel om standardiserede installationsklare moduler til energiforsyning og køling. Ifølge Omdia baserer 99 procent af datacentervirksomheder deres vækststrategier på modulær implementering. Med tendenser som stigende “sameksistens” (colocation) bliver standardisering stadig vigtigere, hvilket understreges af, at cloud-virksomheder i stigende grad udlejer kapacitet til colocation-virksomheder.

– 2023 bliver et år med både muligheder og udfordringer for udbydere af it-tjenester. Det betyder, at betydningen af ​​pålidelige partnere øges, slutter Stephen Liang.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>