Etihad Engineering, EOS og Baltic3D samarbejder
Hjem NYHEDER Etihad Engineering, EOS og Baltic3D samarbejder

Etihad Engineering, EOS og Baltic3D samarbejder

Af Redaktionen

Etihad Engineering, EOS og Baltic3D samarbejder i et R&D-projekt for at opnå seriel additiv manufacturing til indvendige dele i luftfartøjer

Etihad Engineering, den største serviceudbyder inden for vedligeholdelse, reparation og istandsættelse (MRO) af kommercielle luftfartøjer i Mellemøsten, EOS, førende leverandør af ansvarlige produktionsløsninger baseret på industriel 3D-printteknologi, og Baltic3D.eu, et af de største industrielle 3D-printcentre i Nordeuropa, har indgået et samarbejde om et forsknings- og udviklingsprojekt med titlen “FDM and SLS industrial 3D printing technology applicability in serial manufacturing of aircraft interior parts” (”Anvendelighed af industriel FDM og SLS 3D-printteknologi i seriefremstilling af indvendige dele til luftfartøjer”).

Baltic3D har valgt EOS’ Laser Sintering (LS)-teknologi blandt andre pulversengsløsninger som en samarbejdspartner med vigtige kompetencer i betragtning af de resultater, EOS har fremvist med kvalifikation af deres teknologi og materialer til brug inden for luftfartsindustrien. I mellemtiden vil Etihad Engineering, som førende i branchen, der implementerer additiv manufacturing (AM)-teknologier til brug inden for luftfartsindustrien, støtte den fælles R&D-indsats ved at gennemføre brændbarhedstest på sit Flammability Laboratory og stille sine ingeniørfaglige analyser og rapporter til rådighed som feedback på de design og prototyper, der udarbejdes i projektet.

Som led i R&D-projektet vil Baltic3D printe mere end 2.000 materialeprøver i LS-teknologi ved hjælp af EOS P 396-maskinen. Disse materialeprøver vil blive testet på Etihad Engineering Flammability Laboratory i Abu Dhabi i henhold til luftfartsstandarder, herunder FST, varmeafgivelsestest. Herefter følger udarbejdelse af adskillige prototyper til design af indvendige dele til luftfartøjer ved hjælp af LS-teknologi.

Janis Jātnieks, medstifter og bestyrelsesmedlem i Baltic3D, siger: “Forsyningskæden inden for luftfart er hårdt ramt af COVID-19, fra design af dele til endelig anvendelse og certificering af dele. Med dette R&D-projekt stiler vi efter at nedbringe den mængde tid og penge, designvirksomheder og OEM’er er nødt til at investere for at få additiv manufacturing som en yderligere produktionsmulighed sammen med den eksisterende produktion eller måske endda gå helt over til produktion af komplekse dele ved hjælp af AM. Vores plan er at skabe et omfattende datasæt med test- og produktionsdata, der vil hjælpe luftfartsingeniører med at udvikle design til dele til AM med en høj grad af sikkerhed.”

Etihad Engineering, EOS og Baltic3D samarbejder

Photo: Ethiad Engineering

Markus Glasser, Senior Vice President EMEA hos EOS tilføjer: “EOS stræber konstant efter at være den mest pålidelige partner med gennemprøvet og driftssikker teknologi, som konstant overholder de krav, der stilles i luftfartsindustrien. I løbet af de sidste par år er det lykkedes os at kvalificere vores teknologi fuldt ud – det vil sige kvalificerede materialer, processer og systemer til luftfartsområdet. Luftfart kræver pålidelige data, hvilket er det primære formål med dette projekt, og dermed er vi fast overbeviste om, at dette projekt vil sætte skub i anvendelsen af AM inden for luftfart.”

Han fortsætter: “Baltic3D har til hensigt at give større adgang til viden om 3D-print og testresultater for at gøre det hurtigere og nemmere for alle luftfartsvirksomheder at indføre industriel 3D-print. Vi har den samme indstilling, for begge virksomheder går ind for at tilbyde vores kunder løsninger af den højeste kvalitet samt konstant innovation inden for teknologi og nedbringelse af omkostninger for komplekse dele. Vi ser frem til at støtte Baltic3D og Etihad på denne innovationsrejse og dermed bringe produktion af indvendige dele til luftfartøjer endnu tættere på ægte seriel additiv manufacturing.”

Ahmad Rajei, Acting Vice President Design, Engineering and Innovation, Etihad Engineering, siger: “Vi er det første MRO-luftfartselskab i Mellemøsten, der opnår EASA-godkendelse til at designe, producere og certificere 3D-printede kabinedele, og det er en stor glæde for os at støtte Baltic3D og EOS. Lanceringen af dette R&D-initiativ er i tråd med Etihad Engineerings position som en ledende global spiller inden for ingeniørvidenskab på luftfartsområdet og som pioner inden for innovation og teknologi.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>