Dataindsigt bringer sejlsporten tættere på fans og tilskuere og forbedre sejlernes præstationer i de nordiske sejlsportsligaer
Hjem EFTER ARBEJDE Dataindsigt bringer sejlsporten tættere på fans og tilskuere og forbedre sejlernes præstationer i de nordiske sejlsportsligaer

Dataindsigt bringer sejlsporten tættere på fans og tilskuere og forbedre sejlernes præstationer i de nordiske sejlsportsligaer

Af Redaktionen

SAP Sailing Analytics, er udviklet specifikt til det globale sejlsportsfællesskab og de nordiske sejlsportsligaer Sejlsportsligaen i Danmark, All Svenskan i Sverige, Purjehdusliiiga i Finland og Norsk Seilsportsliga vil gennem 35 sejladser i år drage fordel af SAPs cloud løsning til sejlsport.

Med mere end 17.000 sejladser, tracket henover 400 konkurrencer med 1 milliard systeminteraktioner om året siden 2011, er SAP Sailing Analytics den mest robuste sejladsdatabase, der er tilgængelig i verden.

Med sin skalerbarhed og høje tilgængelighed leverer SAP Sailing Analytics dybdegående dataanalyser i realtid, der forbedrer sejlernes præstationer på vandet og giver helt nye fan-oplevelsen på kysten eller kajen og derhjemme foran skærmen. Ved at integrere intelligente teknologier som f.eks. kunstig intelligens, der er tilpasset sejlsportens unikke behov fungerer SAP Sailing Analytics også som en katalysator for den digitale transformation i sejlsporten.Ved hjælp af IoT, kunstig intelligens, avanceret data analyse og in-memory computing leverer SAP kritisk data i realtid, der gør det muligt for sejlere, trænere og klubber i de fire nordiske lande at oprette og styre deres egne løb. Dataindsigten giver samtidig en bedre fanoplevelse, da den muliggør at sejlsportsfans kan se data og placeringer live, når de følger sejladser og regattaer fra kysten. SAP Sailing Analytics genererer live leaderboards, analyser og efter-løb rapporter, der demokratiserer den måde, sejlads opleves og ses på.

Topmoderne teknologi fra Hempel World Cup-serien i de nordiske sejlsportsligaer

Under Hempel World Cups og verdensmesterskaberne i Aarhus i 2018 blev SAP Sailing Analytics brugt til at levere meningsfuld historisk indsigt og analyser til sejlere og trænere, så de kunne dykke dybere ned i deres egne præstationer, opdage mønstre og i sidste ende sejle bedre i næste løb.

Nu er nøgleanalyser så som udførte manøvrer, sejlads distance og vindende baner tilgængelige for omkring 150.000 sejlere og trænere samt 120 klubber i de nordiske sejlsportsligaer. Realtids-sejldataanalyse og dataminering giver klubberne mulighed for at analysere på tværs af forskellige tidsforløb og perspektiver og leverer efter-løbs rapporter klar til analyse umiddelbart efter et afsluttet løb.

Dataindsigt bringer sejlsporten tættere på fans og tilskuere og forbedre sejlernes præstationer i de nordiske sejlsportsligaer”Bedre dataindsigt hjælper ikke kun enhver sejler med at forbedre sine præstationer og unge talenter til at blive morgendagens helte. Det gør også sejlads mere attraktivt, ”siger Peter Wolsing, projektleder i Sejlsportsligaen. ”Sejlads er ikke længere en sport, som du kun forstår, hvis du deltager aktivt. SAP gør sejlads mere tilgængelig for et bredere publikum, fordi SAP Sailing Analytics leverer den nødvendige indsigt fra vandet indtil kysten. ”

Det perfekte match under pandemien

Ligesom det at følge en regatta fra land eller via skærm kan være udfordrende uden information eller indikation af, hvem der fører, så kan data reducere kompleksiteten af ​​sejlsport. Især i tider som under pandemien, hvor restriktioner og regler for enhver sportsbegivenhed gør det vanskeligt at interagere med fans og tilskuere, bliver værdifuld data fra sejladsen som kan gøres tilgængelig via bedre informerede sportskommentatorer endnu vigtigere.

Ved at bruge cloud og in-memory teknologi, behandle GPS- og vindmåledata i realtid og visualisere data til de forskellige devises, der er tilgængelige overalt i de nordiske sejlsportsligaer demonstrer SAP, hvordan kompleks data og dybdegående analyser hjælper med at engagere de +800.000 tilskuere ved at omdanne data til værdifuld information og gøre sejlsporten mere forståelig.

IoT data fra bojer, både og vindsensorer, skaber en digital tvilling af en sejlads og  hjælper dermed med at visualisere kompleksiteten af ​​sejladsen til medier og kommentatorer. Via In-Memory database teknologi bliver enorme mængder af live sejladsdata lynhurtigt analyseret og giver en større indsigt i vigtigheden af ​​detaljerne i sejlsport.

SAP bruger også machine learning til at aflæse vindretning fra kurs og manøvrer, der trackes live. Et vind-baseret live leaderboard giver dermed tilskuere, kommentatorer og trænere mulighed for at få unik indsigt i, hvem der fører til enhver tid under løbet, og hjælpe med den svære kunst at prøve at forudsige, hvem der kan vinde løbet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>