Europæisk undersøgelse: Over 40 procent bliver vrede over dårlig internetforbindelse
Hjem UNDERSØGELSE Europæisk undersøgelse: Over 40% bliver vrede over dårlig internetforbindelse

Europæisk undersøgelse: Over 40% bliver vrede over dårlig internetforbindelse

Af Redaktionen

En dårlig forbindelse til internettet er en evig kilde til frustration.

Det bekræfter en ny europæisk undersøgelse foretaget af NETGEAR.

Undersøgelsen viser blandt andet, at over 20 procent af de adspurgte flere gange har oplevet at misse møder på grund af dårlig WiFi-forbindelse.

 WiFi-teknologien er en af den slags opfindelser som de fleste af os efterhånden tager for givet, og som efterhånden må siges at være et af de bærende elementer i det moderne hjem. Men hvad sker der med os når WiFi-forbindelsen pludseligt ikke virker?

Det har en ny europæisk undersøgelse fra router-producenten NETGEAR forsøgt at kortlægge.

Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at 40 procent af de adspurgte er blevet direkte vrede og frustrerede over haltende WiFi – og de samme definerer haltende WiFi som værende det mest frustrerende ved at arbejde hjemmefra. God og stabil WiFi er en afgørende faktor, når det kommer til effektive hjemmekontorer, og knap 20 procent af de adspurgte har oplevet ikke at kunne deltage på et online-kald på grund af WiFi-problemer.

“Undersøgelsen er lavet i Benelux-regionen, hvilket er et område der historisk har vist de samme tendenser og udviklinger som i Norden,” ifølge David Henry, præsident og General Manager for Connected Home-produkter og -tjenester, hos NETGEAR, og tilføjer:

”Med flere og flere trådløst tilsluttede enheder i hjemmet, er en stabil WiFi-forbindelse vigtigere end nogensinde før, og noget som mange efterhånden ser som en essentiel del af det moderne hjem elektricitet – og derfor er det frustrerende, når en så vigtig faktor ikke spiller,” siger David Henry fra NETGEAR.

Europæisk undersøgelse: Over 40 procent bliver vrede over dårlig internetforbindelseOver 15 procent af de adspurgte oplever netop, at det er efter at have tilsluttet flere ”smart”-enheder såsom WiFi-pærer eller højttalere, at forbindelsen begynder at give problemer. Det er særligt problematisk, fordi antallet af de enheder som vi bruger i hverdagen, og som kræver en WiFi-forbindelse for at kunne arbejde sammen med resten af hjemmet, er voldsomt stigende.

WiFi som dårlig undskyldning

Dårlig WiFi er så udbredt, at det dog også er blevet en dårlig undskyldning og faktisk også bliver brugt til at flygte fra møder. Over 10 procent af de adspurgte, har indtil flere gange benyttet ”Hov! Min forbindelse driller” til at stikke af fra et møde.

Undersøgelsen kaster ligeledes lys på de adspurgtes it-sikkerhedsmæssige forståelse af WiFi. Blandt andet er det kun cirka halvdelen, som har skiftet deres WiFi-netværks adgangskode, hvilket ellers er en grundlæggende anbefaling fra it-sikkerhedseksperter verden over. Samtidigt havde 61 procent af de spurgte, en forventning om at deres private WiFi-netværk var sikkert.

”Familiens WiFi-netværk skal være sikkert, for ellers er alle, voksne som børn, udsatte. Arbejder du hjemmefra via din families WiFi, så kan du faktisk endda udsætte din virksomhed for fare. Derfor bør man altid indstille familiens WiFi korrekt med de rette it-sikkerhedsmæssige forholdsregler – og oprette et særskilt netværk til arbejde. Det tillader langt de fleste WiFi-routere på markedet heldigvis, men kun hvis de sættes op fra starten af,” lyder det fra NETGEARs David Henry.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>