For mange bruger håndholdt mobil i trafikken
Hjem NYHEDER For mange bruger håndholdt mobil i trafikken

For mange bruger håndholdt mobil i trafikken

Af Redaktionen

Otte ud af ti danskere mener, at det er uacceptabelt at tale i håndholdt mobil bag rattet.

For mange bruger håndholdt mobil i trafikkenMen det sker desværre stadig alt for ofte.

Sammen med Rådet for Sikker Trafik sætter Vejen Kommune fokus på problemet.

De fleste trafikanter ved godt, at håndholdt mobil og bilkørsel både er forbudt og risikabelt. Og holdningen er da heller ikke til at tage fejl af, når man spørger de danske bilister, om de synes, at det er acceptabelt eller uacceptabelt at tale i mobilen håndholdt, mens man kører i trafikken.

Klip i kørekortet

Otte ud af ti tager klart afstand fra den handling, viser en undersøgelse blandt 4.567 personer, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført i 1. halvår af 2020. Alligevel har politiet i hele landet sigtet knap 20.500 personer for brug af håndholdt mobil i løbet af årets første ti måneder. De 1.344 af dem er blevet stoppet og sigtet i Syd- og Sønderjyllands politikreds, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Udover at man får en bøde på 1500 kr. og 500 kr. til Offerfonden, koster det et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

Sammen med 54 andre kommuner har Vejen Kommune fokus på problemet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. Kampagnen har til formål at sikre, at færre kommer galt afsted i trafikken på grund af uopmærksomhed. Det sker med kampagnen ”Læg mobilen – så er du lægger”.

-I Vejen Kommune følger vi løbende med i ulykkesstatistikker i trafikken, og det er vigtigt for os, at tallene falder. Derfor har vi valgt at støtte op om kampagnen for at synliggøre problemet med, at så mange stadig benytter mobilen i forbindelse med kørsel, pointerer Vagn Sørensen, der er udvalgsformand for Teknik & Miljø.

Kom sikkert hjem fra indkøbsturen

I over halvdelen af dødsulykkerne på vejene er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret, viser tal fra Vejdirektoratet. Som noget nyt har COOP, Rema 1000 og Jysk givet lov til, at kommunerne må sætte kampagneplakater op på de parkeringspladser, der er tilknyttet de tre butikskæder rundt om i landet. På den måde vil tusindvis af kunder også blive mindet om, at når de er færdige med indkøbsturen og skal videre, så bør de lægge mobilen væk og have fokus på trafikken. I Vejen Kommune vil man derfor kunne se plakaterne på ovennævnte parkeringspladser samt ved kommunens skoler og idrætsanlæg.

-Når ulykkerne sker, så er det meningsløst, at det er en ligegyldig besked på mobilen, der er skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade den være, forklarer Knud Reinholdt der er leder af Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kampagnen ”Læg mobilen – så er du lægger” bakkes op af politiet, der gennemfører en uges uopmærksomhedskontrol i trafikken i perioden 16.-22. november.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>