Fairphone fordobler salg i 2020 og skaber en mere bæredygtig smartphoneindustri
Hjem BÆREDYGTIGHED Fairphone fordobler salg i 2020 og skaber en mere bæredygtig smartphoneindustri

Fairphone fordobler salg i 2020 og skaber en mere bæredygtig smartphoneindustri

Af Redaktionen

På trods af udfordringer grundet den globale pandemi har Fairphone formået at skalere drastisk, fordoble sit salg og være profitabel i 2020.

Fairphone, den hollandske socialøkonomiske startup og producent af bæredygtige smartphones, har udgivet sin Impact Raport for 2020.

Rapporten viser sorte tal på bundlinjen, og at det dermed kan være rentabelt at producere bæredygtige smartphones. Fairphone skalerede sin virksomhed og opnåede en stigning i omsætningen på 87 procent, og er dermed inspiration for hele smartphone-branchen.

Fairphone Impact Report udgives årligt for at måle virksomhedens vækst og arbejde med at producere markedets mest bæredygtige og fair enheder samt inspirere industrien til at arbejde på en mere fair og ordentlig måde. Rapporten giver et transparent syn på virksomhedens KPI’er, herunder:

  • Antallet af enheder solgt: Fairphone solgte næsten 95.000 smartphones, tilbehør, reservedele og moduler, hvilket er en stigning på hele 76 procent sammenlignet med 53.000 enheder solgt i 2919.
  • Procentdel telefoner indsamlet mod antal solgte telefoner: I 2020, Fairphone satte sig for at kompensere mindst 14 procent ved solgte enheder ved at indsamlet gamle smartphones i bytte via sit take-back program. Dette overgik Fairphone og ramte 18 procent, og i 2021 er målsætningen på 45 procent.
  • Mængden af bæredygtigt materiale: Imens Fairphone udvider sine KPI’er for fair materialer, var 56 procent af Fairphones 8 fokusmaterialer bæredygtigt skaffet fra 25 procent i 2018 og 32 procent i 2019. De otte fokusmaterialer er udvalgt på grund af deres positive effekt, hvis elektronikindustrien vælger at gå en mere bæredygtig vej.
  • Mennesker som har et bedre liv på grund af Fairphones sociale tiltag: I 2020 så 10.717 mennesker fordele ved at være en del af virksomhedens sociale initiativer, hvilket er en stigning i forhold til 7,840 mennesker i 2019. Denne KPI reflekterer hvor mange individer, som er påvirket direkte enten på grund af Fairphones miljømæssige, sociale eller finansielle tiltag i forbindelse med minedrift eller fabrikker.
  • Påvirkning af industrien: Fairphone forbliver en stærk stemme i elektronikbranchen. Påvirkning er svært at kvantificere, men via en række nye programmer og initiativer er det muligt for Fairphone at påvirke andre i branchen til at skabe en bedre industri. I 2020 lykkedes det Fairphone at skabe samarbejde med virksomheder såsom Glencore, Tesla og /e/OS.

”Vores salg er steget hvert seneste år, og i 2020 var det første år, hvor vi har haft overskud siden 2014. Vi er lykkelige over at have afsluttet året med sorte tal – hvilket er på trods af COVID-19 pandemien og dets udfordringer. Det er en afgørende milepæl for os, og vi forventer kun yderligere vækst i fremtiden. Vi ønsker at inspirere hele industrien til at tage mere bæredygtige og socialansvarlige valg, hvilket vi gør ved at bevise, at det er muligt,” siger Eva Gouwens, CEO hos Fairphone, og tilføjer:

Fairphone fordobler salg i 2020 og skaber en mere bæredygtig smartphoneindustri”2020 var også året, hvor vi virkelig viste skalerbarheden af vores indflydelse, og vores indflydelse på industrien voksede markant, heriblandt med lanceringen af initiativer som Fair Cobalt Alliance, som vi agter at udvide og invitere andre brancheaktører til at deltage i. Forestil dig effekten, hvis alle de største virksomheder inden for teknologi skulle flytte deres forsyningskæder til endda en brøkdel af fair fremskaffede materialer eller opskalere endda en brøkdel af vores effektprogrammer. Derfor opfordrer vi branchen til at følge vores ledelse og købe etisk og deltage i vores effektprogrammer, og ved at gøre det hjælper vi med at opskalere den etiske forsyningskæde. ”

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>