iFixit giver Fairphone 5 den ultimative 10/10 score
Hjem TELEKOMMUNIKATION iFixit giver Fairphone 5 den ultimative 10/10 score

iFixit giver Fairphone 5 den ultimative 10/10 score

Af Redaktionen

iFixit giver Fairphone 5 en score på 10 ud af 10 og anerkender den nye smartphone for dens reparationsvenlighed og bæredygtige elementer.

Fairphone, den hollandske social økonomiske virksomhed, der skaber et marked for mere etisk produceret elektronik, har netop modtaget anerkendelse med den højeste score på 10 ud af 10 på iFixit’s reparationsvenlighedsskala.

Fairphone 5, som blev lanceret tilbage i August 2023, kan nu slutte sig til Fairphone 2, Fairphone 3 og Fairphone 4 i rækken, som de eneste smartphones, der har modtaget den ultimative iFixit score på 10/10.

 ”Fairphone’s løfte om mindst fem fremtidige Android opdateringer og over otte års sikkerhedsopdateringer på Fairphone 5 er en modig lovning, særligt i en branche præget af kortere produkt livscyklusser. Det er en klar stræben efter bæredygtighed og at sætte nye mål for smartphones levetid. Hos Fixit mener vi, at tech skal holde længe, og Fairphone styrker os i den tro, at det kan være en realitet. Fairphone’s bestræbelser efter at nå en 10-årig levetid er ikke bare imponerede, det er uden modstykke. ,” siger Kyle Wiens Co-Founder og CEO, IFixit.

Det konstante pres for at have de nyeste enheder betyder, at der sælges mere end 1,4 milliarder mobiltelefoner på verdensplan hvert år. Flere globale studier viser, at levetiden på smartphones i perioden 2019 til 2022 gennemsnitlig var 3 år. Kun  15 procent af telefonerne indsamles til genanvendelse. Og når telefoner (og andre enheder) ses som værende et gode, der ofte skal udskiftes, er det klart, at de bliver én del af verdens hurtigst voksende affaldsstrømme.

”Vi er henrykte over, at Fairphone 5 modtager maksimum score 10/10 hos iFixit. Det er en anerkendelse af reparationsvenlighed uden parallel. Det er vores fjerde enhed, som modtager scoren 10/10, og vi er den eneste virksomhed, der har modtaget den højeste score. Det er ikke bare en anerkendelse af vores dedikerede forpligtigelse til at forlænge levetiden og graden af bæredygtighed på vores produkter, det er også et vidnesbyrd om vores teams utrættelighed. At modtage scoren bekræfter os i vores mission og ønske om at skabe produkter, som kan leve så længe som muligt og derved reducere de 50 millioner tons elektronik affald, som årligt produceres af elektronikindustrien. Vi tror på, at ved at gøre folk i stand at reparere deres enheder, mindsker vi udnyttelsen af naturens ressourcer og bidrager til en cirkulær økonomi,” siger Noud Tillemans, CEO, Fairphone.

Reparationsvenlighed
iFixit giver Fairphone 5 den ultimative 10/10 scoreFairphone skiller sig særligt ud i, når det kommer til deres forpligtelse til reparationsvenlighed og modulært design, som opfordrer til lang levetid. Med Fairphone 5 har organisationen taget løftet til næste niveau ved at tilbyde 10 reservedele, inklusiv moduler til bred og ekstra brede kameraer, derudover er læseren til SIM kort og SD kort en del af topmodulet.

Reservedelene forbedrer enhedens modulære design, som gør DIY reparationer mere tilgængelige i sammenligning med tidligere modeller.

Fairphone 5’s verdensklasse reparationsvenlighed kommer med en 5-års garanti og garanterer mindst fem operativsystemsopdateringer efter Android 13, hvilket gør det muligt at have en velfungerende og sikker Fairphone 5, som minimum indtil 2031. Det giver Fairphone brugere 8 til 10 års software support.

En  livscyklus-vurdering af Fairphone 4 afslører, at dét at beholde sin telefon længere tid har miljømæssige fordele og reducerer CO2-aftrykket. Undersøgelsen viste, at ved at buge sin telefon i 5 til 7 år kan man reducere CO2-udledninger med op til 30-40 procent.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>