Stigende bekymringer hos internetbrugere  af F-Secure
Hjem sikkerhed Internetbrugere er mere bekymrede for deres databeskyttelse i dag

Internetbrugere er mere bekymrede for deres databeskyttelse i dag

Af Redaktionen

En ny undersøgelse viser, at tre ud af fem (59 pct.) internetbrugere er mere bekymrede for deres databeskyttelse i dag, end de var for fem år siden.

Derfor er der fortsat et udtalt behov for at etablere en større bevidsthed om, hvordan man færdes sikkert på internettet.

F-Secure imødekommer bekymringerne og støtter cybersikkerhedsmåneden – bl.a. som partner i den internationale kampagne, STOP.THINK.CONNECT.

I oktober løber den nationale cybersikkerhedsmåned af stablen for 18. gang. F-Secure har tilsluttet sig det internationale initiativ STOP.THINK.CONNECT som partner og støtter i den forbindelse arbejdet for at øge danskernes bevidsthed om digital sikkerhed. I løbet af oktober kan danskerne deltage i en række arrangementer som fx Digitaliseringsstyrelsens første kulturnat og Center for Cybersikkerheds live-hacking event.

“Digital sikkerhed er altafgørende hos F-Secure, fordi vi ved, hvor sårbare danskerne er over for hackerangreb. Derfor er vi glade for, at vi med det nye partnerskab kan dele bredere ud af vores ekspertise og gøre endnu flere opmærksomme på, hvordan vi i samarbejde kan imødekomme udfordringen. Vi er heller ikke bange for at tage vores tørn og gå forrest for at løfte danskernes opmærksomhed på digital sikkerhed. Det er en vigtig samfundsmæssig opgave,” siger Erik Andersen, der er direktør for F-Secure Consulting i Danmark.

En international undersøgelse, der siden 2015 har afdækket borgernes holdninger til digital sikkerhed, viser da også, at bekymringerne for cybertrusler er steget markant, hvilket har medført, at forbrugerne er klar til at beskytte sig med nye metoder:

  • Antallet af ​​internetbrugere, der mener, at internettet er blevet et farligere sted og har ændret deres online adfærd som følge heraf er steget fra 58 pct. i 2015 til 65 pct. i 2021.
  • 59 pct. svarer, at deres bekymringer angående databeskyttelse stiger, hvilket resulterer i nye vaner. Det er en stigning fra 52 pct. i 2015.

“Det er vigtigt, at vi får øget bevidstheden og kendskabsniveauet inden for it-sikkerhed. Men opgaven stopper ikke her, for borgere og medarbejdere skal vide, hvad de skal gøre. Det nytter nemlig ikke meget, hvis borgerne får en masse viden, uden at få redskaberne til at handle på den. Derfor gør det mig også fortrøstningsfuld, at borgerne begynder at håndtere bekymringerne med konkrete handlinger. Og det er blandt andet vores opgave at sikre, at de tager de mest hensigtsmæssige beslutninger,” fortæller Erik Andersen.

Stigende bekymringer hos internetbrugere  af F-SecureDigitaliseringsstyrelsen koordinerer den danske indsats som en del af det fælles europæiske projekt. Digitaliseringsstyrelsens hovedfokus er at oplyse danske borgere og virksomheder om digital sikkerhed og opstille konkrete råd i forhold til at beskytte enheder, data og identitet. Blandt rådene er:

  • Sørg for, at dine enheder er beskyttede med stærke kodeord og to-faktor autentificering (2FA). Undlad desuden at bruge dele fra netværksnavnet eller familiemedlemmers navne og kælenavne som kodeord.
  • Download kun apps fra officielle markedspladser som Google Play og App Store. Klik aldrig på tilfældige links i en app – det kan åbne en dør for cyberkriminelle.
  • Hav altid opdaterede apps, og sørg for at tage backups med jævne mellemrum.

“Det er vores håb, at cybersikkerhedsmåneden vil skabe en endnu større bevidsthed om digital sikkerhed, for det har både store økonomiske konsekvenser for virksomhederne, men også personlige konsekvenser for de borgere, der skulle være så uheldige at blive angrebet. Vi bliver nok aldrig fri for cyberangreb, men vi vil forsøge at gøre livet surt for hackerne,” slutter Erik Andersen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>